«Ονειρεύομαι την ημέρα που ένας γκέι παίκτης δεν θα είναι πρωτοσέλιδο»

14/11/2021
από

Ο πρόεδρος των Proud Lilywhites ονειρεύεται την ημέρα, που ένας άνδρας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που κάνει coming out ως γκέι δεν θα είναι πρωτοσέλιδο.

Ο Josh Cavallo, ποδοσφαιριστής στην Adelaide United αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι ήταν ομοφυλόφιλος και έλαβε ευρεία κάλυψη από όλο τον κόσμο.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα ένας άνδρας Άγγλος που να έχει κάνει coming out ενώ είναι ενεργός παίκτης και ο Rio Ferdinand είπε πρόσφατα ότι ένας δικηγόρος είχε συμβουλεύσει έναν παίκτη να μην αποκαλυφθεί ως γκέι, καθώς αυτό θα προκαλούσε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Chris Paouros, ο οποίος ίδρυσε από κοινού την επίσημη Ένωση υποστηρικτών LGBTQ+ παικτών της Τότεναμ, πιστεύει ότι η έντονη εστίαση στη σεξουαλικότητα ενός παίκτη προκαλεί ένα “τσίρκο” και αντ ‘αυτού λέει ότι το αφήγημα θα πρέπει να είναι σε εκείνους μέσα στο παιχνίδι που είναι ανοιχτά out.

«Πάντα πιστεύω ότι η σκέψη για επαγγελματίες άνδρες παίκτες που κάνουν comingout είναι λίγο κόκκινο πανί», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων.

«Επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι out στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλές επαγγελματίες γυναίκες παίκτες που είναι ανοιχτά γκέι

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όλων των ειδών διαφορετικούς ρόλους σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους, δημοσιογράφοι, προπονητές, διαιτητές, άνθρωποι που εργάζονται στα διοικητικά μας όργανα, υπάρχουν πολλοί δικοί μας στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να μιλάμε και για τις ιστορίες τους, για να έχουμε αυτή την κανονικοποίηση».

«Νομίζω ότι αυτό δεν βοηθάει. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Στην φαντασία μου υπάρχουν περίπου 10 επαγγελματίες παίκτες από όλα τα πρωταθλήματα, που είναι όλοι γκέι άνδρες και κάνουν coming out όλοι μαζί».

«Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε σε εκείνους που είναι ανοιχτά out στο ποδόσφαιρο και να έχουμε μερικές πολύ καλές θετικές συζητήσεις».

 




Δες και αυτό!