Κινηματικό Μπλοκ
Κινηματικό Μπλοκ

To Κινηματικό Μπλοκ στο Thessaloniki Pride ενημερώνει για το περιστατικό επίθεσης με πέτρες που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της πορείας του 9ου Thessaloniki Pride και υτπογραμμίζει ότι “δε μας τρομάζουν τα φασιστοειδή και οι πέτρες τους. Επειδή «οι μόνες πληγές που μας πονάνε, είναι αυτές από τις μάχες που δεν τολμήσαμε ακόμη να δώσουμε».

Προχτές βράδυ, 25 Σεπτέμβρη 2021, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας του 9ου Thessaloniki Pride, το Κινηματικό Μπλοκ δέχτηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα ομοφοβικών τραμπούκων.

Ομάδα δέκα περίπου ατόμων νεαρής ηλικίας, με μαύρες μπλούζες και κουκούλες, επιτέθηκαν στο Κινηματικό Μπλοκ στη Λεωφόρο Νίκης λίγο πριν φτάσουμε στον Λευκό Πύργο. Η επίθεση με πέτρες ήταν το τελευταίο σκαλί στην κλιμάκωση της βίας. Είχαν προηγηθεί χλευαστικές εκφράσεις, ομοφοβικοί χαρακτηρισμοί και ναζιστικοί χαιρετισμοί προς μέλη του μπλοκ.

Είναι πολύ γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα παραχωρήσουμε έστω και μια σπιθαμή δημόσιου χώρου σε ομο/τρανσφοβικά φασιστοειδή. Είναι πολύ γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα αφήσουμε το ρατσιστικό και σεξιστικό τους δηλητήριο να μολύνει κι άλλο την κοινωνία. Στεκόμαστε και θα στεκόμαστε πάντοτε απέναντί τους επειδή ξέρουμε πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Όπως κάναμε χθες. Και όπως θα κάνουμε πάντοτε.

Το Κινηματικό Μπλοκ σταμάτησε την πορεία του για λίγα λεπτά (και ενώ όλο το υπόλοιπο σώμα της πορείας είχε προχωρήσει) και η περιφρούρηση όρθωσε ένα προστατευτικό τείχος για να σταματήσει τους επιτιθέμενους.

Αυτή η κίνηση, αυτό το ξεκάθαρο ‘Ως εδώ’, ήταν αρκετό για να κάνει τους νταήδες ομοφοβικούς να απομακρυνθούν τρέχοντας

Συνεχίσαμε την πορεία μας κανονικά, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, ανασυγκροτώντας το μπλοκ. Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ η πορεία ολοκληρωνόταν στο πάρκο ΧΑΝΘ, η αστυνομία προσήγαγε 6 από τους τραμπούκους.

Τι ενόχλησε τόσο στο Μπλοκ μας, ώστε να δεχτούμε τη μισαλλόδοξη επίθεση με πέτρες; Τα συνθήματα στα πανό εστίαζαν στην απαίτηση να καθιερωθεί ο ομόφυλος γάμος και το δικαίωμα παιδοθεσίας στα λοατκια+ ζευγάρια. Να σταματήσει να διαιωνίζεται μια άδικη συνθήκη για χιλιάδες ανθρώπους.

Τον αγώνα για ίσα δικαιώματα στους λοατκια+ ανθρώπους, για αλληλεγγύη σε μετανάστ(ρι)ες, Ρομά και κάθε πλάσμα που του στερούν ανάγκες, όπως υγεία, παιδεία και εργασία, δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε ποτέ. Δε μας τρομάζουν τα φασιστοειδή και οι πέτρες τους. Επειδή «οι μόνες πληγές που μας πονάνε, είναι αυτές από τις μάχες που δεν τολμήσαμε ακόμη να δώσουμε».

“Λοατκια+ και μετανάστριες σ’ όλες τις γειτονιές,
το πρόβλημα είστε εσείς, ναζί και ρατσιστές”

https://fb.watch/8hkWk5UbtS/
Κινηματικό Μπλοκ στο 9ο Thessaloniki Pride