Εμείς θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους, όσες πέτρες κι αν μας πετάξετε

26/09/2021

Τη δυναμική πλευρά της έδειξε χθες η Θεσσαλονίκη, μια πλευρά που τολμά να αμφισβητεί την «κανονικότητα», που προσπαθεί να της/μας επιβληθεί.

Και ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με πολύχρωμες εικόνες από το 9ο Τhessaloniki Pride, δημιουργώντας μια αίσθηση χαράς και ενθουσιασμού, η είδηση για την επίθεση από ομάδα αγνώστων στη λήξη της πορείας, μας υπενθυμίζει με τον πιο βίαιο τρόπο γιατί έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερες και περισσότερες εκδηλώσεις υπερηφάνειας.

Συγκεκριμένα, όταν η πορεία περνούσε μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε άτομα που συμμετείχαν στην παρέλαση. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν τουλάχιστον σε έξι προσαγωγές.

Φυσικά και η επίθεση αυτή δεν ήταν αρκετή για να ανακόψει τη δυναμική της πορείας. Απλώς την αναφέρω (όπως και τις ομοφοβικές επιθέσεις που έγιναν μετά το pride της Αθήνας) σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος στον δρόμο σας και σας ρωτήσει -με εκείνο το ηλίθιο ύφος- «γιατί χρειάζεστε το pride;».

Υ.γ.: Εμείς θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους, όσες πέτρες κι αν μας πετάξετε.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!