«Εξοργιστικό» να διδάσκει ακόμα ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

23/09/2021
από
καθηγητής, σεξουαλική παρενόχληση, δίκη

«Εξοργιστικό να συνεχίζει να διδάσκει ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών» τονίζει το Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με σχετικό δελτίο τύπου.

Όπως αναφέρεται, ο καθηγητής παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει και τη δίκη που έχει ξεκινήσει, συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα του ως καθηγητής.

Δελτίο τύπου προσωρινού Δ.Σ. των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολή Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. από την κινητοποίηση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με απόφαση της προσωρινής διοίκησης των Σ.Ε.Υ. παράσταση διαμαρτυρίας εν όψει της δικής του καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής ΔΙ.ΠΑ.Ε και ιδιώτη Γυναικολογικού ιατρείου, ύστερα από τις καταγγελίες συμφοιτητριών μας ενάντια στον καθηγητή.

Είναι εξοργιστικό, ακόμα και αφού έχουν ανοίξει τα στόματα, μετά τη δραστηριότητα και του ίδιου του Συλλόγου, να συνεχίζει να διδάσκει στο τμήμα, να αρνείται τις κατηγορίες προβάλλοντας τις καταγγέλλουσες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά πλάι στο πλευρό κάθε γυναίκας εναντίον κάθε καταναγκασμού, καλώντας τη δικαιοσύνη να πάρει ΤΩΡΑ καταδικαστική απόφαση. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβαίνουν αλλά τέτοια περιστατικά .

Οι φοιτητές και φοιτήτριες, οι νέες και νέοι σήμερα, δεν μπορούν να συμβιβάζονται με την εκμετάλλευση , που γεννά περιστατικά βίας και ο μόνος τρόπος είναι να χτίζουμε ασπίδα προστασίας μέσα από συλλογική διεκδίκηση και οργάνωση στους συλλόγους και τα σώματεια μας.

Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι και όλες μαζί για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας.




Δες και αυτό!