Ο καθολικός αρχιεπίσκοπος του Βερολίνου θα διορίζει «υπουργό» για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα

13/08/2021
από

Ο Αρχιεπίσκοπος του Βερολίνου πρόκειται να διορίσει έναν ειδικό ιερέα, ώστε να βοηθήσει τα ΛΟΑΤ+ άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο της Καθολικής Εκκλησίας και υποφέρουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χάινερ Κοχ ανέλαβε αυτή τη δέσμευση, μετά από μια συνάντηση με το “Lesbian & Gay Association”, στην Αρχιεπισκοπή του Βερολίνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να αντιμετωπιστούν οι «αντιφάσεις» εντός της καθολικής εκκλησίας, αφού το Βατικανό αρνήθηκε και πάλι να δώσεις τις ευλογίες στα ομόφυλα ζευγάρια, δηλώνοντας ταυτόχρονα την «αλληλεγγύη» του προς τους ΛΟΑΤ+ ανθρώπους.

Ο Κοχ είπε ότι οι συνομιλίες ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της περιθωριοποίησης και των διακρίσεων που πολλοί ΛΟΑΤ+ καθολικοί αισθάνονται από την εκκλησία.

Σημείωσε τη διπλή περιθωριοποίηση που βίωσαν πολλοί queer καθολικοί – τόσο μέσα στην καθολική κοινότητα όσο και στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα – και παραδέχθηκε ότι αυτό ήταν «προβληματικό και επώδυνο».

Ο Κοχ αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή στο ζήτημα και ζήτησε κατανόηση, «για χάρη της ενότητας της εκκλησίας». “Δεν μπορώ να αγνοήσω τη θέση του Βατικανού σχετικά με τις ευλογίες για τις ομόφυλες ενώσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεσμεύτηκε «χωρίς επιφύλαξη να αποδώσει την ευλογία του Θεού στην αγάπη και τη σχέση των ανθρώπων» και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να διερευνά τις δυνατότητες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!