Άκου να σου πω Σεραφείμ

12/08/2021

Δεν είναι η πρώτη φορά, Σεραφείμ, που κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί καταχρηστικά τη δημόσια θέση του για να επιτεθεί σε ένα κομμάτι της κοινωνίας. 

Ειδικά εμείς οι ΛΟΑΤ+ έχουμε χορτάσει από βρισιές, κατάρες και κάθε είδους λεκτικής βίας που τόσο απλόχερα μοιράζετε, πάντα ως “πιστοί” κοινωνοί της αγάπης του Χριστού.

Ποιος/α δε θυμάται εξάλλου, ότι πριν λίγα χρόνια παρακινούσατε τον κόσμο να μας φτύνει και να μας προπηλακίζει με κάθε ευκαιρία, ενώ ευθαρσώς δηλώνατε μπροστά στη δικαστική έδρα ότι κάλλιστα θα μας σκοτώνατε αν είχατε ένα όπλο. Φυσικά όχι εσείς, αλλά κάποιος συνάδερφός σας από το Αίγιο. Θυμάστε εκείνον, που σπεύσατε να υπερασπιστείτε στο δικαστήριο;

Σας τα λέω όλα αυτά για να σας δείξω ότι το μίσος σας προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα αποτελεί μια σταθερά, που δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Φαντάζομαι ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς σας.

Πρόσφατα, όμως, ανακαλύψαμε κάτι άλλο. Το μίσος σας για το σύνολο της κοινωνίας. Αυτής που τις τελευταίες μέρες πονά, βλέποντας την φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και που μοναδικός της σύμμαχος είναι η αλληλεγγύη του κόσμου (όχι της δική σας, όχι της πολιτείας).

Είναι τόσο το μίσος σας, που αντί να βλέπετε ανθρώπους που υποφέρουν και χρειάζονται βοήθεια (ίσως να κάνετε και κάτι να τους βοηθήσετε), βλέπετε θεϊκές τιμωρίες και “κάθαρση” λόγω ανοχής της ομοφυλοφιλίας.

Το θέμα είναι ότι οι φωτιές στο τέλος πάντα σβήνουν. Με μεγάλο κόστος και πολύ πόνο, αλλά σβήνουν. Δυστυχώς, δε συμβαίνει το ίδιο και με το μίσος. Ίσως τελικά αυτή να είναι και η πραγματική τιμωρία και “η κάθαρση που επιτάσσει ο παγκόσμιος πνευματικός Νόμος”, για την οποία μιλάτε.

«Με αγάπη στους κυβερνώντες θα τους έλεγα ότι όταν προβάλλουν την ανατροπή της ἀνθρωπίνης οντολογίας και φυσιολογίας και την θεσμοθετούν ως δήθεν ανθρώπινο δικαίωμα, παρ’ όλο που καμία σχέση δεν έχει με την ανθρώπινη φύση και την θεωρούν και ως προσόν του βιογραφικού σημειώματος για την ανέλιξη σε υπουργικούς θώκους δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό αποτελεί ύβρι και κάθε ύβρις λαμβάνει κάθαρση και “ένδικον μισθαποδοσίαν” γιατί αυτό επιτάσει ο παγκόσμιος πνευματικός Νόμος; Ηδη την έλαβαν». – Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, 2021

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!