Απαντώντας στην ομοφοβική επίθεση του Σεραφείμ

27/02/2024
από
Στο ομοφοβικό παραλήρημα του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ απάντησε ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ την υποστήριξή τους εξέφρασαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο αρχιμανδρίτης προχώρησε χθες σε μια έντονη ομοφοβική επίθεση κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο χαρακτήρισε «απάνθρωπο» λέγοντας ότι με τη στάση του συνέβαλε στο «να δολοφονηθούν αθώες ψυχές παιδιών θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus».

Με τη σειρά του, ο βουλευτής ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ που τον υποστήριξε και δήλωσε ότι εύχεται να είναι «το μοναδικό θύμα – εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου απέναντι σε τέτοιες μισαλλόδοξες συμπεριφορές».

«Ως άνθρωπος, πρώτα και πάνω από όλα, έχω μάθει στη ζωή μου, να σέβομαι κάθε άποψη, όσο αντίθετη και αν είναι με αυτά που εγώ υποστηρίζω και για τα οποία πάντα μάχομαι και πολιτεύτομαι είτε εντός, είτε εκτός Κοινοβουλίου.

Η πρωτοφανής, όμως, στοχοποίηση της οικογένειας μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας απο το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πόσο μάλλον, όταν το περιστατικό που περιγράφει ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, είναι μόνο στην φαντασία του, αφού απο την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησα, για να πάω σε άλλη κοινωνική υποχρέωση, δεν με πλησίασε ποτέ κανένας ιερέας, να μου πει το οτιδήποτε και το κλίμα με τους πάντα φιλόξενους Αρκάδες ήταν κάτι παραπάνω απο εξαιρετικό, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες που ήταν παρόντες.

Στο αξιακό μου σύστημα δεν χωρούν αποκλεισμοί, ούτε εκείνων που πρέπει να αναγνωριστούν από την Πολιτεία τα δικαιώματα τους, ούτε εκείνων που θέλουν να συμμετέχουν στην Εκκλησία μας, που σε κάθε περίπτωση είναι πυλώνας της κοινωνικής ιστορίας και συνοχής στη χώρα.

Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την παράταξη για την ανακοίνωση, απέναντι στην αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε ο Αρχιμανδρίτης στην οικογένεια μου.

Παράλληλα, εύχομαι να είμαι το μοναδικό θύμα – εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου απέναντι σε τέτοιες μισαλλόδοξες συμπεριφορές.

Τέλος, η Νάντια και εγώ νιώθουμε την ανάγκη, να σας ευχαριστήσουμε για όλη την έμπρακτη στήριξη προς τα πρόσωπα μας και την οικογένεια μας», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο X.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, κοινοποίησε την ανάρτηση του βουλευτή, γράφοντας: «Με τον Παύλο. Οι μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν κάθε πολίτη».

Τη υποστήριξή του εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης με μια ανάρτηση στο X.

«Η στοχοποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ @christidisp είναι απολύτως καταδικαστέα.

Αυτές οι μεμονωμένες συμπεριφορές δεν απηχούν τον καίριο ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζει η Εκκλησία ως προς την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας», έγραψε.
Δες και αυτό!