Tim Cook: Όταν ο «ισχυρότερος gay του πλανήτη» μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα

19/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Για τα LGBT δικαιώματα και για τον αγώνα ενάντια στις διακρίσεις, μίλησε ο CEO της Apple, Tim Cook, σε μια σπάνια ομιλία του με αφορμή την παραλαβή του βραβείου Lifetime Achievement από το Auburn University.

Αν και είναι ευρέως γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο ίδιος δεν το έχει ανακοινώσει ποτέ επίσημα, κρατώντας ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους σχετικά με την προσωπική του ζωή. Τόνους που ανεβάζει μόνο για τον αγώνα του υπέρ της ισότητας ως προς τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, για τον οποίο το περιοδικό Out τον ανέδειξε ως την πιο ισχυρή gay προσωπικότητα του κόσμου (ακολουθούν άλλοι 49).

Στην ομιλία που έδωσε πριν από λίγες μέρες στην Νέα Υόρκη, ο 53χρονος Cook ενθάρρυνε το ακροατήριο του να πιέσει τα μέλη του Κογκρέσου, να υποστηρίξουν τη νομοθεσία σχετικά με κατάργηση των διακρίσεων στο χώρο εργασίας.

«Αυτές οι αξίες μας οδήγησαν πρόσφατα στο να υποστηρίξουμε τη νομοθεσία που απαιτεί ισότητα και καθεστώς μη διακρίσεων για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το ποιον αγαπά ο καθένας. Ανέκαθεν το πίστευα και η Apple έχει θέσει σε εφαρμογή τις απαραίτητες προστασίες για όλους, ακόμα και όταν οι νόμοι δεν το προβλέπουν. Τώρα ήρθε η ώρα να γραφτούν αυτές οι βασικές αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε ένα βιβλίο νόμου».

Μίλησε παράλληλα και για τις φυλετικές διακρίσεις προσπαθώντας να προβάλλει τη γενικότερη αξία της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Ποτέ να μην επιτρέπετε στην πλειοψηφία να περιορίζει τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Ποτέ να μη επιτρέπετε σε άτομα που φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό από τον εαυτό τους να περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των άλλων ή να αρνούνται την ανθρώπινη τους αξιοπρέπεια».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!