Η Kamala Harris έγινε η πρώτη Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που κατεβαίνει σε Pride

14/06/2021
από
Kamala Harris, Doug Emhoff, Pride, Capital Pride Walk, Ουάσιγκτον,
Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο σύζυγός της, Doug Emhoff, κατέβηκαν στο Capital Pride Walk στην Ουάσιγκτον

Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο σύζυγός της, Doug Emhoff, κατέβηκαν στο Capital Pride Walk στην Ουάσιγκτον, το Σάββατο. Έτσι, η Harris έγινε η πρώτη αντιπρόεδρος που συμμετείχε ποτέ σε μια ΛΟΑΤ+ πορεία.

Η εμφάνιση της Harris ήταν έκπληξη και το πλήθος γύρω της την επευφημούσε, σύμφωνα με μια αναφορά του Λευκού Οίκου. Εκείνη και ο Emhoff βάδισαν για ένα τετράγωνο κάτω από την 13η Οδό, κυματίζοντας σημαίες και στέλνοντας ευχές για  «Χαρούμενο Pride», ενώ σταμάτησαν να μιλήσουν με τον κόσμο για περίπου 10 λεπτά.

Kamala Harris, Doug Emhoff, Pride, Capital Pride Walk, Ουάσιγκτον,
Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο σύζυγός της, Doug Emhoff, κατέβηκαν στο Capital Pride Walk στην Ουάσιγκτον

Η Harris ζήτησε την ψήφιση του νόμου περί ισότητας, ενός περιεκτικού νομοσχεδίου ΛΟΑΤΚ+ πολιτικών δικαιωμάτων, που έχει εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά δεν έχει ακόμη ψηφιστεί από τη Γερουσία.

«Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε», πρόσθεσε. «Γιορτάζουμε όλα τα επιτεύγματα. Επιτέλους, ο γάμος είναι ο νόμος αυτού του τόπου. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η τρανς κοινότητα προστατεύεται. Υπάρχει πολλή περισσότερη δουλειά να κάνουμε και ξέρω ότι έχουμε δεσμευτεί.» 

Η Harris και ο Emhoff ήταν ντυμένοι κατάλληλα για την εκδήλωση, σύμφωνα με θυγατρικά μέσα του NBC στην Ουάσιγκτον. Φορούσε ένα ροζ σακάκι και ένα μπλουζάκι με τυπωμένες τις λέξεις «Love Is Love», ενώ ο σύζυγός της φόρεσε ένα T-shirt με τη φράση «Love First» στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Καθώς ορισμένοι περιορισμοί COVID-19 εξακολουθούν να ισχύουν, το Capital Pride διοργάνωσε  περίπατο αντί για την καθιερωμένη παρέλαση και κατέληξε σε μία πορεία στη Freedom Plaza, με τον Δήμαρχο D.C., Muriel Bowser, να δίνει μία ομιλία. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία παρέλαση αυτοκινήτων, που ονομάστηκε Pridemobile Parade.

https://avmag.gr/135749/to-periploko-rekor-tis-kamala-harris-gia-ta-loatki-dikaiomata/




Δες και αυτό!