Ο Tom Daley δεν είναι πλέον φαν του Harry Potter λόγω της τρανφοβίας της JK Rowling

12/04/2021
από
Tom Daley, JK Rowling
Tom Daley, JK Rowling

Ο Βρετανός επαγγελματίας αθλητής Tom Daley παραδέχτηκε ότι ερωτεύτηκε τον Harry Potter, καθώς και ότι αγωνίζεται να κατανοήσει τις απόψεις της JK Rowling για τα τρανς άτομα.

Μέχρι πρόσφατα, ο Daley ήταν ένας τεράστιος θαυμαστής του Potter, απολαμβάνοντας ένα ιδιωτικό τουρ στο Harry Potter World της Warner Brother στο Λονδίνο, όταν ο ίδιος και ο σύζυγός του ήταν νεόνυμφοι.

Ο Daley επέλεξε ακόμη το «Harry Potter and the Philosopher’s Stone» ως το αγαπημένο του βιβλίο στο BBC Radio 4’s Desert Island Discs το 2018.

Σήμερα, έχει αλλάξει τα συναισθήματά του υπό το φως των αμφιλεγόμενων σχολίων της συγγραφέα σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων.

«Μου άρεσαν πολύ τα βιβλία της JK Rowling», δήλωσε στους The Times. «Αλλά, αφήνει πάντα λίγο μια…» Εδώ φάνηκε να λέει «κακή γεύση», σύμφωνα με το άρθρο.

Ο 26χρονος Daley, αναγνώρισε την υποστήριξη της Rowling, όταν ευαγγελιστές Χριστιανοί έγραφαν στο Twitter ότι εκτέλεσε ο ίδιος μία κακή κατάδυση, επειδή είναι γκέι.

«Λοιπόν, το θέμα είναι, ότι μου έχει σταθεί στο παρελθόν», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν ευγνώμων για εκείνη την περίοδο.

«Αλλά, αυτό που είπε για τους τρανς ανθρώπους… Είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να καταλάβει κανείς, πώς σκέφτονται και αισθάνονται οι τρανς άνθρωποι, επειδή δεν έχει ζήσει ποτέ αυτήν την εμπειρία, όπως και οι λευκοί που προσπαθούν να καταλάβουν την εμπειρία των Μαύρων ανθρώπων, δε θα είναι ποτέ σε θέση να την καταλάβουν.”

Σήμερα, λοιπόν, αλλάζει την επιλογή για το αγαπημένο του βιβλίο και επιλέγει το «A New Earth» από τον Eckhart Tolle, ένα «πνευματικό μανιφέστο» για τη ζωή χωρίς θυμό, ζήλια και δυστυχία.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα έλεγε στη Rowling αυτοπροσώπως, είπε: «Είναι δύσκολο γιατί δεν είμαι κάποιος που του αρέσει η σύγκρουση, αλλά έχω ισχυρές απόψεις και πεποιθήσεις.

«Υποθέτω ότι θα ήταν μια συνομιλία και όχι ανταλλαγή απόψεων με φωνές. Προσπαθώ πάντα να ακούω πρώτα και να καταλαβαίνω, και στη συνέχεια προσπαθώ να μοιραστώ την άποψή μου και τις οπτικές μου, και να δείξω πώς τα πράγματα [που ειπώθηκαν] μπορούν να βλάψουν άλλους ανθρώπους, να προσπαθήσω να επιτύχω το καλύτερο αποτέλεσμα.»

Ο σύζυγος του Tom Daley, Dustin Lance Black, χρησιμοποίησε ισχυρότερους όρους για να περιγράψει τη συγγραφέα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της τρανφοβικού βιβλίου – ένα μυθιστόρημα για έναν κατά συρροή δολοφόνο, που είναι ένας ςcis άνδρα που ντύνεται με «γυναικεία» ρούχα, για να δολοφονήσει τα θύματά του.

«Η δουλειά της JK ήταν πάντα γεμάτη από «δάνεια» από παλιές αλληγορίες. Ήταν απλώς ότι «δανείστηκε» ιστορίες που πολλοί απόλαυσαν να τις ξαναζήσουν», έγραψε σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί.

«Το καινούργιο της πηγάδι: μεγάλες ανακρίβειες, διακριτικές παλιές αλληγορίες και ψέματα που έχουν σπαρθεί από φανατικούς. Προσποιείται. Είναι μία απατεώνισσα. Μια απάτη. Και πιθανότατα ήταν πάντα.» 

https://avmag.gr/147677/o-dustin-lance-black-ta-vazei-me-ti-vretaniki-kyvernisi-gia-tis-quot-therapeies-quot-metastrofis/




Δες και αυτό!