Ο Dustin Lance Black τα βάζει με τη βρετανική κυβέρνηση για τις “θεραπείες” μεταστροφής

08/04/2021
από

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και κινηματογραφιστής Dustin Lance Black κατηγόρησε τη Βρετανία ότι «αγνοεί τις ζωές των queer ανθρώπων», παραλείποντας να εκπληρώσει μια τριετή υπόσχεση για την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής. 

Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν να απαγορευθούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι εγκληματικές αυτές πρακτικές, οι οποίες στοχεύουν στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου.

Η Βραζιλία, ο Ισημερινός, η Μάλτα και η Γερμανία έχουν θεσπίσει μορφές απαγόρευσης σε εθνικό επίπεδο, ενώ τμήματα της Αυστραλίας και του Καναδά εξετάζουν περιορισμούς και τουλάχιστον 20 πολιτείες των ΗΠΑ τις απαγορεύουν σε ανήλικους.

Ο Lance είπε ότι η δεύτερη πατρίδα του (Βρετανία), αν και γνωρίζει τους κινδύνους των πρακτικών αυτών, ακόμη δεν έχει κάνει τίποτα.

«Αυτή η κυβέρνηση αγνοεί τη ζωή των queer ανθρώπων», δήλωσε ο Αμερικανός σεναριογράφος στο Reuters.

«Φαίνεται πως δεν να αναγνωρίζει την ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να προστατεύσει τους ΛΟΑΤ+ ανθρώπους», δήλωσε ο Lance. «Συνεχίζουμε να ακούμε, “σύντομα, σύντομα, σύντομα». Λυπάμαι που πληροφορώ αυτήν την κυβέρνηση ότι το σύντομα έχει περάσει καιρό τώρα».

Η πρώην πρωθυπουργός Theresa May υποσχέθηκε το 2018 να απαγορεύσει τις θεραπείες μεταστροφής.

Ωστόσο, ο Lance, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ σεναρίου για την ταινία “Milk”, σημείωσε ότι έχουν περάσει περισσότερες από 1.000 ημέρες από τότε.

«Είμαι σίγουρος ότι εάν υπήρχε μια θεραπεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που στοχεύει στους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους να αλλάξουν κάτι θεμελιώδες γι ‘αυτούς και ότι το κύριο αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας ήταν η κατάθλιψη και οι σκέψεις αυτοκτονίας, αυτή θα απαγορευόταν σε 24 ώρες», είπε.

Μια έρευνα του 2019 από την ομάδα πρόληψης αυτοκτονιών The Trevor Project διαπίστωσε ότι το 42% των νεαρών ΛΟΑΤ+ Αμερικανών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία μεταστροφής. ανέφεραν απόπειρα αυτοκτονίας τον τελευταίο χρόνο.

Σχεδόν 700.000 Αμερικανοί έχουν υποβληθεί σε θεραπείες μεταστροφής, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Williams του UCLA.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!