Γκάνα: Η αστυνομία διαλύει λεσβιακό γάμο και συλλαμβάνει 22 άτομα

31/03/2021
από
Γκάνα
Γκάνα

Η αστυνομία στη Γκάνα διέλυσε έναν γάμο μεταξύ δύο γυναικών, συλλαμβάνοντας και άλλα 22 άτομα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το GhanaWeb, η αστυνομία στο Kwahu-Obomen ενημερώθηκε για την εκδήλωση από τοπικούς παράγοντες, και εισέβαλε στον χώρο της τελετή το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Μαρτίου.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο εστάλη στο GhanaWeb. Σε αυτό βλέπουμε εικόνες αστυνομικών να φωνάζουν και να σπρώχνουν τον κόσμο, ενώ ξεκινούν και κάνουν συλλήψεις. Η αστυνομία αναγκάστηκε αργότερα να χορηγήσει εγγύηση και να απελευθερώσει τις γυναίκες που συνελήφθησαν, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα γυναικεία κελιά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η τοπική δημοσιογράφος Okwahuhemaa Piesie Afia Pokua ήταν μάρτυρας του συμβάντος και μίλησε στο GhanaWeb για το περιστατικό. Δήλωσε ότι οι διοργανωτές νόμιζαν ότι πρόκειται για πάρτι γενεθλίων, αλλά οι διακοσμήσεις αποκάλυψαν τον πραγματικό σκοπό της εκδήλωσης στο Kwahu-Obomen στην ανατολική περιοχή της χώρας.

«Είχα πληροφορίες ότι μερικοί άνθρωποι που υποπτεύονται ότι είναι ομοφυλόφιλοι και λεσβίες είχαν ένα πάρτι και ονόμασαν το πάρτι «πάρτι γενεθλίων» και είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν μια τελετή γάμου, που σημαίνει ότι δύο κυρίες πρόκειται να παντρευτούν», δήλωσε η Pokua.

Ο Pokua είπε ότι ο ανώνυμος χώρος, που περιγράφεται επίσης ως οικιστική εγκατάσταση, ήταν όμορφα διακοσμημένος για το γάμο, με ένα κέικ έτοιμο να κοπεί από τις νεόνυμφες γυναίκες. Η ίδια η τελετή πραγματοποιήθηκε προφανώς σε ξεχωριστή αίθουσα με μια επιλεγμένη ομάδα ατόμων εμπιστοσύνης.

«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης άκουσα κάποιο άτομο να λέει «σήμερα, έχουμε έναν όρκο να κάνουμε, είμαστε εδώ σκόπιμα για κάτι είτε η αστυνομία έρχεται είτε όχι, πάμε να κάνουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε», ανέφερε.

Λίγο αργότερα, η Pokua είπε ότι το άτομο αυτό ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα για τα «κορίτσια των γενεθλίων» να κάνουν την εμφάνισή τους.

Όταν βγήκαν, είδα μια γυναίκα με μια δαντέλα που έμοιαζε με νυφικό με πέπλο, με νυφικό και μία άλλη που φορούσε ένα ανδρικό νιγηριανό ένδυμα», θυμάται η Pokua, προσθέτοντας οι δύο γυναίκες «βγήκαν έξω από το δωμάτιο ως ζευγάρι.»

Ωστόσο, περίπου 15 λεπτά αργότερα, έφτασε η αστυνομία. Ενώ ορισμένοι συμμετέχοντες κατάφεραν να διαφύγουν, η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα. Το βίντεο της εκδήλωσης που ελήφθη από την GhanaWeb δείχνει μια χαοτική σκηνή, με αστυνομικούς να φωνάζουν και να σπρώχνουν, μερικά άτομα ακούγονται δυνατά να διαμαρτύρονται για τις αστυνομικές ενέργειες. Η αστυνομία αναγκάστηκε αργότερα να απελευθερώσει τις συλληφθείσες γυναίκες με εγγύηση λόγω έλλειψης διαθέσιμων γυναικείων κυττάρων.

Η Γκάνα έχει γίνει ολοένα και πιο εχθρική προς τη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το γραφείο μιας ΛΟΑΤΚ+ ομάδας δέχθηκε επιδρομή από την αστυνομία. Η ομάδα, LGBT + Rights Ghana, δημοσίευσε βίντεο της επιδρομής στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, και αργότερα αναγκάστηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της, λόγω του κινδύνου από επιθέσεις από τοπικούς συντηρητικούς παράγοντες, και άλλους που αντιτίθενται στην απλή ύπαρξη της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας στη χώρα τους.

Δείτε το βίντεο:




Δες και αυτό!