Το ΙΕΠ ανέβασε στη σελίδα του βιβλία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση βγαλμένα απ’ τον Μεσαίωνα

11/03/2021

Ήταν πριν λίγες εβδομάδες, όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία της χώρας.

“Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά. Γιατί ο σεβασμός στο άλλο φύλο και τη διαφορετικότητα πρέπει να διδάσκεται από νωρίς.”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στον απόηχο των πολλών καταγγελιών που ήρθαν στη δημοσιότητα για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων και ενήλικων προσώπων.

Για το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μίλησε και η υπουργός Παιδείας, στα πλαίσια συμμετοχής της στο πέμπτο κατά σειρά μάθημα σεξουαλικής αγωγής του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Συγκελριμένα, δήλωσε:

«Χάρηκα ιδιαίτερα για τη γόνιμη συζήτηση με μαθητές Γ’ Γυμνασίου, την εκπαιδευτικό τους και τον Διευθυντή τους, που μας εξήγησαν πώς οι ίδιοι βιώνουν τις φετινές αλλαγές στο σχολείο και δη την πρώτη εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, που τους φέρνουν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, σε επαφή με την πραγματική ζωή. Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα, να το κάνουμε ακόμη πιο ενδιαφέρον, να δώσουμε στα παιδιά μας περισσότερα εφόδια ώστε να καλλιεργήσουν σφαιρικά την προσωπικότητά τους και να αποκτήσουν όλες τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για να εξελιχθούν στο παρόν και το μέλλον. Ειδικότερα, θεωρούμε τη θεματική της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μείζονος σημασίας, ώστε τα παιδιά μας να λαμβάνουν σωστή ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση από νωρίς, με διαφοροποιημένο υλικό ανά σχολική ηλικία, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη κινδύνων, σε υπεύθυνες επιλογές τους στο μέλλον και στη θωράκιση των κοινωνικών τους σχέσεων και της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.»

Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες το Ινστιντούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) φαίνεται να ανανεώνει τη σελίδα του με υλικό που αναφέρεται στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Ανάμεσα σ΄αυτό υπάρχουν και τα άκρως κακοποιητικά βιβλία (βρείτε τα εδώ) που μας έρχονται από το 2000 και που αναφέρονται σε συγκεκριμένες σεξουαλικές (γκέι) και ταυτότητες φύλου (τρανς) ως παρεκκλίσεις (σελ 164).

Αν και στο υποστηρικτικό υλικό του προγράμματος, αναφέρεται ένα πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, η (δημόσια) παρουσία των αναχρονιστικών αυτών βιβλίων προκαλεί εντύπωση και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για “σεβασμό στη διαφορετικότητα”.

Περιμένουμε να μάθουμε βάσει ποιων βιβλίων θα “διδάσκεται” η σεξουαλικής αγωγή.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το ΙΕΠ ανέβασε στη σελίδα του τη “διευκρίνιση” ότι το υλικό αυτό πρόκειται για “αρχειακό”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!