Φωτογραφία αρχείου

Ομοφοβική επίθεση σε ζευγάρι φιλάθλων σε αγώνα μπέιζμπολ

02/07/2026
από
Ο Μπίλι Νέσνινταλ, φανατικός οπαδός των White Sox, δημοσίευσε ένα βίντεο στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο μοιράστηκε πως βίωσε τον εφιάλτη κάθε γκέι φιλάθλου, όταν δέχτηκε ομοφοβική επίθεση, απλώς επειδή προσπαθούσε να απολαύσει έναν αγώνα μπέιζμπολ μαζί με τον σύντροφό του.

Ο Νέσνινταλ άρχισε να βγαίνει με τον σύντροφό του Πολ πριν από τρία χρόνια και το πρώτο τους έτος μαζί είχαν κυρίως σχέση εξ αποστάσεως. Έτσι κατά τη διάρκεια μιας από τις σπάνιες επισκέψεις του συντρόφου του στο Σικάγο, αποφάσισαν να βρεθούν στο στάδιο Rate Field για να παρακολουθήσουν μαζί έναν αγώνα μπέιζμπολ των White Sox, της αγαπημένης του ομάδας.

«Λατρεύω τον αθλητισμό, λατρεύω το μπέιζμπολ, και οι αγώνες των White Sox είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό για μένα και την οικογένειά μου. Ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που ήμουν πολύ ενθουσιασμένος να μοιραστώ επιτέλους με τον Πολ και ένας ξεχωριστός τρόπος να τον φέρω λίγο πιο κοντά στον κόσμο μου», είπε ο Νέσνινταλ στο βίντεό του.

Η βραδιά ξεκίνησε σαν μια όμορφη εμπειρία και για τους δύο. Μάλιστα, ο Νέσνινταλ δημοσίευσε μια γλυκιά φωτογραφία του συντρόφου του να κρατάει το “πιστοποιητικό πρώτου αγώνα” που η ομάδα προσφέρει ως αναμνηστικό σε όσους παρακολουθούν αγώνα τους για πρώτη φορά.

Στη συνέχεια συμμετείχαν σε μία από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις των  White Sox που είναι το σόου πυροτεχνημάτων μετά τον αγώνα και τότε ήταν που η ευχάριστη βραδιά τους, πήρε άλλη τροπή.

Κατά τη διάρκεια του σόου πυροτεχνημάτων, ο Νέσνινταλ έβαλε το χέρι του στον ώμο του συντρόφου του. Η απλή αυτή χειρονομία αγάπης ήταν προφανώς υπερβολική για έναν ομοφοβικό παρευρισκόμενο, ο οποίος αποφάσισε να φωνάξει: «Αηδιαστικό! Απαίσιο! Δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοια εδώ!».

Στην αρχή ο Νέσνινταλ δεν πίστεψε ότι κάποιος θα μπορούσε να τους απευθύνεται με τόση οργή και έτσι συνέχισε να παρακολουθεί το θέαμα με το χέρι του γύρω από τον σύντροφό του, όπως έκαναν κυριολεκτικά εκατοντάδες άλλα ζευγάρια στο γήπεδο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Νέσνινταλ φίλησε τον σύντροφό του και τον ευχαρίστησε που ήρθε στο Σικάγο και στον αγώνα μαζί του. «Ήμουν τόσο χαρούμενος που επιτέλους το μοιράστηκα αυτό μαζί του».

Τότε, ο ομοφοβικός δράστης συνέχισε τη λεκτική του επίθεση φωνάζοντας: «Αυτό είναι απίστευτα αηδιαστικό! Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό εδώ! Χαλάτε τη βραδιά όλων μας».

Ο Νέσνινταλ φοβισμένος πλέον, απέσυρε το χέρι του από τον ώμο του Πολ. «Σκέφτομαι πολύ εκέινη τη στιγμή. Μακάρι να γύρναγα τον χρόνο πίσω, μακάρι να είχα σηκωθεί όρθιος, να είχα απαντήσει. Μακάρι να είχα κρατήσει το χέρι μου γύρω από τον Πολ».




Δες και αυτό!