Τρεις έφηβοι υπεύθυνοι για την άγρια δολοφονία γκέι άνδρα στο Βέλγιο

09/03/2021
από

Τα τρία άτομα που θεωρήθηκαν υπεύθυνα για τη βάναυση δολοφονία ενός γκέι άνδρα στο Βέλγιο το Σαββατοκύριακο είναι όλα έφηβα.

Δύο 17χρονοι και ένας 16χρονος παραδόθηκαν στη αστυνομία την Κυριακή, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας, σύμφωνα με τον Ντε Στάνταρντ.

Αφού ανακρίθηκαν τη Δευτέρα οδηγήθηκαν σήμερα σε δικαστήριο ανηλίκων, όπου ένας δικαστής ένας δικαστής αποφάσισε ότι τα συνηθισμένα μέτρα δικαιοσύνης ανηλίκων δεν είναι αρκετά επαρκή.

Η δολοφονία έλαβε χώρα σε ένα πάρκο στην πόλη Μπέβερεν της Ανατολικής Φλαμανδίας, κοντά στην Αμβέρσα. Οι τρεις έφηβοι φαίνεται να έπεισαν τον 42χρονο David Polfliet να επισκεφθεί το πάρκο, μέσω του Grindr.

Οι τρεις παραδέχθηκαν στο δικαστήριο τη συμμετοχή τους στον θάνατο του Polfliet, λέγοντας όμως ότι δεν σκόπευαν να τον σκοτώσουν κι ότι ήθελαν απλά να τον ληστέψουν. Το θύμα χτυπήθηκε άσχημα και μαχαιρώθηκε θανάσιμα. Ένας ποδηλάτης βρήκε το σώμα του την επόμενη μέρα και κάλεσε την αστυνομία.

Αν και η εισαγγελία της Ανατολικής Φλάνδρας δεν έχει ακόμη αποφανθεί, αρκετοί χαρακτηρίζουν τη δολοφονία ως (ομοφοβικό) έγκλημα μίσους. Ανάμεσα σ΄αυτούς κι ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο, ο οποίος δήλωσε στο Twitter «Βαθύτατα συγκλονισμένος από την ακραία ομοφοβία στο Μπέβερεν» και κρέμασε τη σημαία του ουράνιου τόξου ως σύμβολο αλληλεγγύης για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Ο Marc Van de Vijver, ο δήμαρχος του Μπέβερεν όπου έγινε η δολοφονία, έγραψε για «τρόμο και απορία.»

«Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά έτσι ώστε τέτοιες πράξεις να μην ξανασυμβούν», είπε.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!