Ανοιχτή επιστολή από λεσβία μητέρα προς τον Joe Biden

25/01/2021
από
επιστολή, λεσβία μητέρα

Μια λεσβία μητέρα δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στο «Between the Lines» την περασμένη εβδομάδα προτρέποντας τον πρόεδρο Joe Biden να υποστηρίξει τις ΛΟΑΤ+ οικογένειες κατά τη διάρκεια της διοίκησής του.

Γράφοντας στον Biden πριν από τα ιστορική ορκωμοσία του την Τετάρτη (20 Ιανουαρίου), η Dana Rudolph, ιδρύτρια και εκδότρια του Mombian, σκιαγράφησε μια ανησυχητική εικόνα μιας Αμερικής, όπου τέσσερα χρόνια με τον Trump έχουν καταργηθεί προστασίες, που είχαν κατακτηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση Obama, στην οποία ο Biden ήταν μέρος.

Ξεκίνησε εξηγώντας τους φόβους του μικρού γιου της για την οικογένειά τους.

«Ο γιος μου ήταν μόλις λίγους μήνες πιο μικρό από το όριο για να μπορέσει ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές, αλλά τις παρακολούθησε με μεγάλη ανησυχία, γιατί τα αποτελέσματά τους θα επηρέαζαν άμεσα αυτόν και την οικογένειά του. Θα ήταν η επόμενη διοίκηση που αντιμετώπιζε την οικογένειά του με ισότητα; Θα έβλεπε οικογένειες σαν τη δική του ως μέρος του πλούσιου ιστού της αμερικανικής ποικιλομορφίας, ή ως εκτροπές; Θα ήθελα να πιστεύω ότι έχει λόγο να αισθάνεται ελπίδα.”

Η επιστολή αναφερόταν σε ένα άρθρο των New York Times, για έναν έρανο του 2012, όταν γίνονταν προσπάθειες για την ισότητα του γάμου, που ο Biden μίλησε για τα μικρά παιδιά ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Biden είπε:

«Κοιτάζω αυτά τα δύο όμορφα παιδιά. Μακάρι να το βλέπουν όλοι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε στα μάτια αυτών των παιδιών. Και κανείς δεν μπορεί να αναρωτηθεί. Κανείς δεν μπορεί να αναρωτηθεί αν φροντίζονται ή όχι και φροντίζονται και αγαπιούνται και ενισχύονται. Και φίλοι μου, αυτό που συμβαίνει είναι, ότι όλοι αρχίζουν να το βλέπουν.»

«Η ισότητα του γάμου δεν εξαρτάται μόνο από αυτές τις συναντήσεις», συνέχισε η Rudolph. «Ήταν έργο χιλιάδων ανθρώπων εδώ και πολλά χρόνια – αλλά οι δηλώσεις σας αποτέλεσαν σημείο καμπής για την προθυμία της διοίκησης να το υποστηρίξει δημοσίως. Ελπίζω ότι ως πρόεδρος, θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την ισότητα για όλες τις οικογένειες.»

Η Rudolph έγραψε, επίσης, για τις δύο λεσβίες μητέρες στη διοίκηση του Biden:

Αρχικά, την αναπληρώτρια γραμματέα Τύπου Karine Jean-Pierre, αλλά και την αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Pili Tobar. Αν και καμία δε θα εργαστεί άμεσα στην ΛΟΑΤ+ πολιτική, μοιράστηκε την ελπίδα ότι η ίδια η παρουσία τους θα υπενθυμίσει στον πρόεδρο «ότι όλοι οι γονείς και τα παιδιά μας αξίζουν ισότητας.» Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι ΛΟΑΤ+ οικογένειες δεν επηρεάζονται απλώς από τις υπηρεσίες των παιδιών, και την πολιτική περίθαλψης.

“Δεν υπάρχουν τομείς της διοίκησής σας που δε θα μας αγγίξουν, γιατί είμαστε κομμάτι του κοινωνικού ιστού του αμερικανικού λαού.”

Έκλεισε την επιστολή μιλώντας ξανά για τον γιο της, γράφοντας: «Θέλω η χώρα στην οποία ο γιος μου φτάνει στην ενηλικίωση να έχει ισότητα, δικαιοσύνη και συμπόνια, όχι μόνο για τους ΛΟΑΤΚ ανθρώπους και οικογένειες, αλλά για όλους.

«Είμαι βέβαιη ότι ως γονέας κι εσείς, γνωρίζετε πώς είναι να θέλεις το καλό για τα παιδιά σου. Σας παρακαλώ, γίνετε ο πρόεδρος που η χώρα μας, και τα παιδιά αυτής της χώρας, χρειάζονται.» 

https://avmag.gr/135785/entoli-biden-kata-ton-diakriseon-loatki-atomon-apo-tin-proti-mera/




Δες και αυτό!