Η υποψήφια τέσσερις φορές για Όσκαρ, Annette Bening, δήλωσε ότι είναι «ένα πανέμορφο πράγμα» που οι Elliot Page και Eddie Izzard ζουν τις αλήθειες τους.

Η Bening, η οποία είναι μαμά ενός τρανς γιου με τον σύζυγό της Warren Beatty, μίλησε σχετικά με την υποστήριξη των τρανς δικαιωμάτων, σε έναν διαδικτυακό έρανο της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων νωρίτερα αυτό το έτος.

Annette Bening
Η Annette Bening κι ο σύζυγός της Warren Beatty

Μιλώντας στο Daily Beast για το ταξίδι της ως τρανς σύμμαχος και για το γιατί πιστεύει ότι της είναι σημαντικό να μιλήσει, η Bening είπε:

«Ο γιος μου με έχει διδάξει πολλά για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και να ανταποκρίνεσαι στη δική σου ανάπτυξη, και τις δικές σου αντιλήψεις για τον εαυτό σου.

«Αυτά είναι εξελισσόμενα ζητήματα για πολλούς ανθρώπους, και γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν coming out μέχρι να μεγαλώσουν – ή κάνουν coming out και καθώς το κάνουν, μπορεί να διαφοροποιήσουν τον τρόπο που εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους, ή το φύλο τους.

«Νομίζω ότι το γεγονός ότι το βλέπω από κοντά, καθώς και το ότι έχουμε φιλικά πρόσωπα που είναι τρανς – αυτό είναι μεγάλο όφελος, γιατί τονίζει πόσο σημαντικό είναι να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε και να κατανοούμε τους άλλους ανθρώπους με τον τρόπο που επιλέγουν να παρουσιάζουν οι άνθρωποι της/τον εαυτή/ό τους.

«Δεν αποτελεί απειλή για κανένα άλλο άτομο εάν κάποιο έχει διαφορετικό φύλο ή ταυτότητα. Αυτό είναι σημαντικό για μένα, και το να είμαι μέρος αυτού του μηνύματος είναι σημαντικό για μένα.» 

Annette Bening
Annette Bening

Για cis ηθοποιούς σε τρανς ρόλους

Η Annette Bening, η οποία ήταν, μεταξύ άλλων, υποψήφια για Όσκαρ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο δίπλα στη Julianne Moore στην εμβληματική λεσβιακή ταινία του 2011 «The Kids Are All Right», έχει μιλήσει στο παρελθόν για το γιατί οι cis ηθοποιοί δεν πρέπει ποτέ να ενσαρκώνουν τρανς χαρακτήρες, λέγοντας ότι έχοντας έναν τρανς γιο, την ώθησε να δει και να αντιμετωπίσει το πόσο προβληματικό, μπορεί να είναι το cast στο Χόλιγουντ.

Για την Eddie Izzard και τον Elliot Page

Σχολίασε, επίσης, την Eddie Izzard λέγοντας ότι ήταν «πολύ σημαντικό» ότι η Izzard μίλησε για τις αντωνυμίες της  και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι ο Elliot Page έκανε coming out ως τρανς είναι «ένα όμορφο πράγμα.»

“Αυτά είναι εξελισσόμενα ζητήματα και το coming out των ανθρώπων ως γκέι, bi, ή non-binary μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο της ζωής, και όλες/οι/@ έχουμε αυτό το δικαίωμα και αυτήν την ελευθερία να εκφράζουμε την/τον εαυτή/ό μας και να συνεχίζουμε να εξερευνούμε τον τρόπο που εκφράζουμε όλη μας τη ζωή”, δήλωσε η Bening.

“Είναι ένα πανέμορφο πράγμα και συμβαίνει πάντα, απλά δεν είχε γίνει ποτέ κατανοητό, αναγνωρισμένο και επικυρωμένο.” 

Για την J.K. Rowling

Τέλος, η Bening κλήθηκε να σχολιάσει την J.K. Rowling και τις τρανφοβικές απόψεις της.

«Δεν το καταλαβαίνω» , είπε η Bening. «Σίγουρα δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν το καταλαβαίνω καθόλου.» 

10 σελέμπριτις με LGBTQ απογόνους