Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί ξεκίνησε η συνεδρίαση του Β΄ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στην οδό Δέγλερη, στην Αθήνα, για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως μας μετέφερε ο Πέτρος Αλεξανδρής που βρέθηκε εκεί για το Antivirus, το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο, αλλά επετράπη η είσοδος μόνο τριών δημοσιογράφων και του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη #Justice4ZackieOh. Στη δίκη είχαν κληθεί να καταθέσουν 40 μάρτυρες συνολικά, ώστοσ, σήμερα εμφανίστηκαν λιγότεροι από 10.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε βάσει της ΚΥΑ για τα μέτρα περιορισμού της νόσου Covid-19, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί υπό αυτές τις συνθήκες. Νεότερη ενημέρωση για τη νέα ημερομηνίας εκδίκασης μόλις αυτές οι πληροφορίες υπάρξουν.

Ζητήθηκε και από τις δύο πλευρές διακοπή, αλλά το προεδρείο έκρινε ότι έπρεπε να γίνει αναβολή.

Αποχωρώντας από το δικαστήριο μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη και τους γονείς τους, ο Νίκος Κωστόπουλος δεν έκανε καμία δήλωση στις κάμερες. Στάθηκε και έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του τα τρικάκια συμπαράστασης. Δήλωσε σε μας:

“Θέλαμε μια διακοπή για να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της δίκης. Το προεδρείο δεν το δέχτηκε αυτό και δυστυχώς πήγαμε για αναβολή.”