Τέσσερα χρόνια μετά κι ακόμα ρωτάμε τον Απ. Γκλέτσο για “το ψάρι που ψήνεται και από τις δύο πλευρές”

15/10/2020

Ήταν το 2016 όταν ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι έχει κάνει σεξ με έναν άλλον άνδρα, χρησιμοποιώντας την περίφημη ατάκα “το ψάρι που ψήνεται και από τις δύο πλευρές”.

Μια ατάκα που αρκετοί έσπευσαν να σχολιάσουν, να ερμηνεύσουν και να ειρωνευτούν, παρότι ο ίδιος στις μετέπειτα συνεντεύξεις του ήταν απόλυτα σαφής για τις προθέσεις τους.

Τέσσερα χρόνια μετά και υπάρχουν ακόμη εκπομπές και δημοσιογράφοι που κρίνουν σκόπιμο να ρωτούν τον πολιτικό και ηθοποιό για αυτή τη δήλωση. Όχι φυσικά για να δώσουν μια ευκαιρία στο να ανοίξει μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τη ρευστότητα της σεξουαλικότητας, αλλά για να προσφέρουν ακόμη μια δόση κιτρινισμού στο συντηρητικό κοινό τους.

https://youtu.be/otCQBqZJrE0

Είναι ενδεικτικό, πάντως, ότι οι δημοσιογράφοι που εξακολουθούν να ρωτούν τον Γκλέτσο για τη δήλωση αυτή είναι κυρίως άνδρες.

Ευτυχώς, που ο Απόστολος καταφέρνει πάντα να το γυρίσει επιμένοντας σ΄αυτά που έχουν πραγματικά σημασία (όπως η κακοποίηση που δέχονται τα νεαρά ΛΟΑΤ+ άτομα).

Υ.Γ. Στη συγκεκριμένη εκπομπή πριν λίγες μέρες είχε φιλοξενηθεί κι ο Λάκης Γαβαλάς. Και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!