Γκλέτσος για ΝΑΤΦ: “Κάθε νόμος κρίνεται στην πράξη”

12/10/2017
από

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε στη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.


Πώς σχολίασε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και αν ήταν εκείνος βουλευτής θα το ψήφιζε;

«Κάθε νόμος κρίνεται στην πράξη. Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι είδα έναν πολιτισμό από όλες τις πλευρές. Είδα μια Εκκλησία, όπου έπαιξε το διακριτό της ρόλο, έτσι όπως πρέπει να τον παίξει, είδα ότι πραγματικά υπάρχει μια πνευματική ηγεσία ανωτάτου επιπέδου αυτή τη στιγμή στην εκκλησία, είδα όλες τις πλευρές να διατυπώνουν αντιρρήσεις.

Κι εγώ έχω κάποιες αντιρρήσεις προσωπικά, αλλά τελικά θα δείξει η πράξη τι ακριβώς χρειαζόμαστε από αυτό το νομοσχέδιο και τι ενδεχομένως να έπρεπε να τροποποιήσουμε και μπροστά μας είναι η ζωή, μπορεί να τροποποιηθεί. Εκεί στο 15, στην ηλικία, θα ήμουν σε δίλημμα αν ήταν να ψηφίσω.”

«Αν ήταν να ψηφίσω με γνώμονα το δικό μου παιδί, και δεν θέλω να περιαυτολογήσω, σεμνύνομαι να πω ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ψηφίσω να αποφασίζουν από τα 15, αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι» συμπλήρωσε ο κ. Γκλέτσος, ενώ όσον αφορά τις αντιδράσεις από την Εκκλησία και το ρόλο της απάντησε:

«Αν υποθέσουμε, ότι η ζωή μας, ο πολιτισμός μας, ό,τι υπάρχει είναι ένα όχημα, το οποίο ξεκινά να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, χρειάζεται και το γκάζι, χρειάζεται και το ντεμπραγιάζ, τη μετριοπάθεια, χρειάζεται σίγουρα το φρένο, αλλά χρειάζεται και το χειρόφρενο. Όλα χρειάζονται. Όλες οι φωνές χρειάζονται, αρκεί να έχουμε τον κανόνα του πολιτισμού και του διαλόγου.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!