«Κρεμάστε ένα ή δύο γκέι άτομα για παραδειγματισμό αλλά … με αγάπη»

24/09/2020
από

Ήταν πριν από δύο εβδομάδες όταν κάποια από τα μηνύματα που αντάλλαξαν μέλη του χριστιανικού οργανισμού “Cayman Caribbean Cause” διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Τα νησιά Κέιμαν είναι ένα υπερπόντιο βρετανικό έδαφος στην Καραϊβική Θάλασσα, που εδώ και δύο χρόνια συζητά για την αναγνώριση των ομόφυλων σχέσεων.

Σε ένα απ΄αυτά τα μηνύματα, ένας μέλος της οργάνωσης πρότεινε “το κρέμασμα ενός ή δύο γκέι για παραδειγματισμό”. 

“Τα νησιά Κέιμαν θα έπρεπε να κρεμάσουν έναν ή δύο απ΄αυτούς αλλά με αγάπη, για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι”, έγραψε στο μήνυμα. “Αν αυτή ήταν μια μουσουλμανική χώρα, θα τους πετούσαν ανά χιλιάδες”. 

Σε άλλα μηνύματα, οι υπάλληλοι συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα χειρίζονταν τα σχόλια στην ιστοσελίδα μιας εφημερίδας ενώ μοιράστηκαν και τη φωτογραφία ενός πολιτικού που συναντήθηκε με ένα μέλος ΛΟΑΤ+ οργάνωσης,

Όπως ήταν φυσικό τα μηνύματα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με την ομάδα “Colours Cayman” να απαιτεί την παρέμβαση της αστυνομίας.

Την περασμένη Παρασκευή ο κυβερνήτης, Martyn Roper, σχολίασε τα μηνύματα σε μια συνέντευξη τύπου αποκαλώντας τα “σοκαριστικά”.

“Είδα κάποια μηνύματα από το WhatsApp τις τελευταίες μέρες και με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης και νιώθω ότι είναι εξαιρετικά ανεύθυνα. Τα βρίσκω σοκαριστικά. Τα χειρότερα απ΄αυτά στάλθηκαν στην αστυνομία για διερεύνηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνήτης ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει έμμεσά και τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα, καλώντας και τις “δύο μεριές να ηρεμήσουν”. Φυσικά και δεν έδωσε καμία εξήγηση για το σχόλιο αυτό.




Δες και αυτό!