Nex Benedict: Για αυτοκτονία κάνει λόγο η πρώτη έκθεση αυτοψίας

14/03/2024
από
Σύμφωνα με μια τμηματική έκθεση αυτοψίας από τον επικεφαλής ιατροδικαστή της Οκλαχόμα, η αιτία θανάτου του τρανς εφήβου, Nex Benedict, είναι η αυτοκτονία.

Ο Benedict (he/they) πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου, αφού την προγούμενη ημέρα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από έναν βίαιο καβγά με συμμαθήτριές του στο λύκειο του Owasso.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου μετά το περιστατικό, ο έφηβος και η μητέρα του, Sue, φέρονται να είπαν στον αστυνομικό του Owasso, Caleb Thompson, ότι ο Nex ξυλοκοπήθηκε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Το υλικό από την κάμερα σώματος του αστυνομικού και η κλήση στο 911 που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Owasso, δείχνουν ότι ο Nex είχε τις αισθήσεις του και ήταν σε εγρήγορση ενώ συζητούσε το περιστατικό με τον Thompson.

Την επόμενη μέρα, η Sue κάλεσε το 911 αφού η αναπνοή του Nex έγινε αδύναμη, τα μάτια του είχαν γυρίσει προς τα πίσω και τα χέρια του είχαν γυρίσει προς τα μέσα.

Μια τμηματική έκθεση αυτοψίας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (13 Μαρτίου) κατέγραψε ότι ο Nex, ο οποίος ήταν 16 ετών και μέλος του έθνους Choctaw της Οκλαχόμα, πέθανε από υπερβολική δόση.

Η μονοσέλιδη έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου ήταν η συνδυασμένη τοξικότητα από ένα κοκτέιλ φαρμάκων: τα αντιισταμινικά διφαινυδραμίνη ή Benadryl και τα αντικαταθλιπτικά Fluoxetine ή Prozac. Η πλήρης έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 27 Μαρτίου.

«Από την αρχή αυτής της έρευνας, η αστυνομία του Owasso είχε πολλές ενδείξεις ότι ο θάνατος αυτός ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας. «Οι ερευνητές δεν επιθυμούσαν να επιβεβαιώσουν αυτές τις πληροφορίες χωρίς να παρουσιαστούν τα τελικά αποτελέσματα».

Σε δήλωσή της στο PinkNews, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD Sarah Kate Ellis δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει «να συνεχίσουν να αμφισβητούν αυτά που λαμβάνουν από τις αρχές επιβολής του νόμου και τους κυβερνητικούς φορείς στην Οκλαχόμα», υποστηρίζοντας ότι «μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει να προστατεύσουν τους ευάλωτους μαθητές και να παράσχουν με υπευθυνότητα οποιαδήποτε πληροφορία είναι κρίσιμη για την ασφάλεια των μαθητών.

«Η οικογένεια του Nex Benedict και ολόκληρη η πολιτεία της Οκλαχόμα αξίζουν πολύ περισσότερες απαντήσεις και υπευθυνότητα από εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Nex και όλων των νέων», δήλωσε η Ellis.

Ο θάνατος του Nex προκάλεσε κατακραυγή σε όλο τον κόσμο, με άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να καλούν τα κυβερνητικά όργανα να διατάξουν έρευνα. Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC), η οποία υπέβαλε με επιτυχία αίτηση στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του Benedict, δήλωσε ότι η πολιτεία της Οκλαχόμα είχε «απογοητεύσει» τον έφηβο.

«Ο Nex πέθανε μια μέρα αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι να μείνει αναίσθητος σε μια σχολική τουαλέτα, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εκφοβισμού και παρενόχλησης. Έχουμε ακούσει από πολλούς γονείς και μαθητές ότι αυτή η κουλτούρα είναι διάχυτη στα δημόσια σχολεία του Owasso και ότι [οι άνθρωποι] γνώριζαν ότι συνέβαινε και δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να το διορθώσουν.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για μια πλήρη και ολοκληρωμένη έρευνα. Οι νέοι στην Οκλαχόμα και σε ολόκληρη τη χώρα αξίζουν να είναι ασφαλείς και σεβαστοί στο σχολείο».

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν τον θάνατο του τρανς έφηβου Nex Benedict, η γραμμή πρόληψης αυτοκτονιών για ΛΟΑΤΚΙ+ νέους που διατηρεί το Rainbow Youth Project USA, παρατήρησε 238% αύξηση των κλήσεων «κρίσης» από την Οκλαχόμα.

Αυξήθηκαν οι κλήσεις σε γραμμή υποστήριξης μετά τον θάνατο του Nex Benedict
Δες και αυτό!