Πάπας Φραγκίσκος προς γονείς ΛΟΑΤ+ παιδιών: Αγαπήστε τα, είναι «παιδιά του Θεού»

18/09/2020
από
Πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος και Mara Grassi, αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤ+ οργάνωσης καθολικών γονέων Tenda di Gionata

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τους γονείς να αγαπήσουν τα ΛΟΑΤ+ παιδιά τους, όπως είναι επειδή είναι «παιδιά του Θεού» .

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με 40 γονείς ΛΟΑΤ+ παιδιών την Τετάρτη (17 Σεπτεμβρίου) για να ακούσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την παραβίαση της εκκλησίας προς τις οικογένειές τους. Ο Πάπας θυμίζουμε ότι στο βιβλίο του αναφέρει ότι η απόλαυση του σεξ είναι “θεϊκή” και ότι οι ιερείς “από ζήλια τη δαιμονοποιούν.” 

Πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος και Mara Grassi, αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤ+ οργάνωσης καθολικών γονέων Tenda di Gionata

“Η Εκκλησία να αλλάξει το βλέμμα της προς τα παιδιά μας” 

Οι γονείς, μέλη της ΛΟΑΤ+ οργάνωσης καθολικών γονέων Tenda di Gionata, είπαν στον Πάπα Φραγκίσκο για το κρύο κλίμα που αντιμετώπισαν τα κουήρ παιδιά τους στην εκκλησία όταν έκαναν coming out, αναφέρει το Avventire.it.

Στο τέλος της συνάντησης, η αντιπρόεδρος της ομάδας, Mara Grassi, έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο ένα αντίγραφο του Fortunate Families, της Mary Ellen Lopata, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις εμπειρίες των καθολικών γονέων και των queer παιδιών τους.

Του δόθηκε, επίσης, ένα μπλουζάκι με το ουράνιο τόξο που γράφει τις λέξεις: «Στην αγάπη δεν υπάρχει φόβος» .

«Κοίταξε και χαμογέλασε» , είπε η Grassi για τη συνάντηση. Αποκάλεσε τη συνάντηση «μια στιγμή βαθιάς αρμονίας που δε θα ξεχάσουμε» .

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στους συγκεντρωμένους γονείς:

«Αγαπήστε τα παιδιά σας όπως είναι, γιατί είναι παιδιά του Θεού.» 

Μιλώντας μετά την εκδήλωση, η Grassi είπε ότι η οργάνωσή τους θέλει να δημιουργήσει διάλογο μεταξύ των ΛΟΑΤ + ανθρώπων και της Καθολικής εκκλησίας.

«Με μία φράση από το βιβλίο που του παρουσιάσαμε, εξήγησα ότι θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό, γιατί αναγκασθήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο που πάντα κοιτάζουμε τα παιδιά μας. Αυτό που έχουμε τώρα, είναι ένα νέο βλέμμα, που μας επέτρεψε να δούμε την ομορφιά και την αγάπη του Θεού μέσα τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα με την Εκκλησία, έτσι ώστε και η Εκκλησία να μπορεί να αλλάξει το βλέμμα της προς τα παιδιά μας, χωρίς να τα αποκλείουμε, αλλά να τα καλωσορίζουμε πλήρως» .

Οι ΛΟΑΤ+ γονείς έδωσαν στον Πάπα Φραγκίσκο επιστολές σχετικά με τις εμπειρίες τους από την ανατροφή των κουήρ παιδιών.

Επιστολές γονέων ΛΟΑΤ+ παιδιών

Η ομάδα έδωσε, επίσης, στον Πάπα Φραγκίσκο επιστολές γραμμένες από γονείς ΛΟΑΤ+ παιδιών, αναφέροντας λεπτομερώς τα οδυνηρά ταξίδια τους στην αποδοχή ενόψει του αντι-ΛΟΑΤ + συναισθήματος της εκκλησίας τους. Σε ένα γράμμα, μια γυναίκα είπε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι ο γιος της ήξερε ότι θα τον αγαπούσαν οι γονείς του μόνο εάν «καταπνίξει» την πραγματική του ταυτότητα. Εξήγησε ότι ασχολήθηκε με μια ΛΟΑΤ+ χριστιανική ομάδα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα την ταυτότητα του γιου της, αφού έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος.

Η συνάντηση χαιρετίζεται ως σημαντική στιγμή αλλαγής για τα ΛΟΑΤ + μέλη της Καθολικής Εκκλησίας. Εκκλησία, που είναι ακλόνητα αντίθετη με την αποδοχή των ΛΟΑΤ+ σε όλη τη μακρά ιστορία της.

Μπερδευόμαστε…

Ωστόσο, υπήρξε κάποια ελπίδα για αλλαγή μεταξύ των ΛΟΑΤ+ Καθολικών ,όταν ο Πάπας Φραγκίσκος διορίστηκε ως διάδοχος του Πάπα Βενέδικτου XVI το 2013.

Από τότε, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε μια πολυτάραχη ιστορία με την ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2019, ο Πάπας καταδίκασε τη δίωξη των ομοφυλόφιλων και συνέκρινε το «μίσος» με τον «ναζισμό».

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του, ο Πάπας έδωσε μια θερμή αγκαλιά σε έναν ηγέτη, που πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια και ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να εκτελεστούν.

Πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ καθολικά άτομα απογοητεύτηκαν το 2019. Τότε, το Βατικανό στοχοποίησε τα τρανς άτομα με ένα έγγραφο. Ο ισχυρισμός έλεγε ότι η «ιδεολογία των φύλων» ήταν «απομάκρυνση από τη φύση» .

https://avmag.gr/129083/quot-i-apolaysi-toy-sex-einai-quot-theiki-quot-oi-iereis-apo-zilia-ti-daimonopoioyn-quot/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!