“Η απόλαυση του σεξ είναι “θεϊκή” – Οι ιερείς από ζήλια τη δαιμονοποιούν”

11/09/2020
από
απόλαυση του σεξ, Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η απόλαυση του σεξ «προέρχεται από τον Θεό» . Κι όμως, το είπε.

Έπαινος για τις αρετές του σεξ

Ο επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας επαινεί τις αρετές του σεξ και του φαγητού σε ένα βιβλίο με τίτλο «Terra Futura: Conversations with Pope Francis» , που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (9 Σεπτεμβρίου).

Σε μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα Carlo Petrini, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η απόλαυση του σεξ, μαζί με την ευχαρίστηση του να τρως ένα καλά μαγειρεμένο γεύμα, είναι «θεϊκή» .

Είπε, επίσης, ότι η δαιμονοποίηση της ευχαρίστησης στην καθολική εκκλησία ήταν το αποτέλεσμα της «υπερβολικής ζήλιας» από τους κληρικούς, σύμφωνα με το Associated Foreign Press.

 «Η ευχαρίστηση προέρχεται απευθείας από τον Θεό, δεν είναι ούτε Καθολική, ούτε Χριστιανική, ούτε οποιαδήποτε άλλη, είναι απλώς θεϊκή» , δήλωσε ο Πάπας στη συνέντευξη.

Ο Πάπας λέει, ότι δεν υπάρχει χώρος για «υπερβολική ηθική» μέσα στην Εκκλησία που να απαγορεύει στους ανθρώπους να βιώνουν την ευχαρίστηση.

Ακόμη, παραδέχτηκε ότι η καθολική εκκλησία έχει επιδιώξει να περιορίσει την ευχαρίστηση στο παρελθόν. Ωστόσο, είπε ότι κάτι τέτοιο είναι «μια λανθασμένη ερμηνεία του χριστιανικού μηνύματος» .

«Η απόλαυση του φαγητού είναι εδώ για να σας κρατήσει υγιείς μέσω της τροφής. Όπως και η σεξουαλική ευχαρίστηση. Είναι εδώ για να κάνει την αγάπη πιο όμορφη και για να εγγυηθεί τη διαιώνιση του είδους» , είπε.

«Η ευχαρίστηση του φαγητού και η σεξουαλική ευχαρίστηση προέρχονται από τον Θεό.» 

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι ο Πάπας αναφερόταν στο σεξ ανάμεσα σε στρέιτ, cisgender άτομα στη συνέντευξη. Κι αυτό, γιατί η εχθρότητα της καθολικής εκκλησίας απέναντι στις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και η δαιμονοποίηση του κούηρ σεξ, εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η καθολική εκκλησία υπήρξε συνεπής στην εμφανή ομοφοβία και τρανσφοβία της με την πάροδο των ετών. Ο Πάπας Φραγκίσκος, κέρδισε λίγους πόντους, για την ελαφρώς πιο ανοιχτή του προσέγγιση σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

Μπερδευόμαστε…

Ωστόσο, πολλά άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ έχουμε μπερδευτεί με τα σχόλιά του όλα αυτά τα χρόνια.

Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2019, ο Πάπας καταδίκασε τη δίωξη των ομοφυλόφιλων και συνέκρινε το «μίσος» με τον «ναζισμό».

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του, ο Πάπας έδωσε μια θερμή αγκαλιά σε έναν ηγέτη, που πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια και ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να εκτελεστούν.

Πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ καθολικά άτομα απογοητεύτηκαν το 2019. Τότε, το Βατικανό στοχοποίησε τα τρανς άτομα με ένα έγγραφο. Ο ισχυρισμός έλεγε ότι η «ιδεολογία των φύλων» ήταν «απομάκρυνση από τη φύση» .




Δες και αυτό!