Ο Πάπας συνέκρινε τη δίωξη των γκέι με τον Χίτλερ και τον Ναζισμό

16/11/2019
από

Tις διώξεις των γκέι ατόμων καταδίκασε ο Πάπας Φραγκίσκος συγκρίνοντας το «μίσος» αυτό με τον «ναζισμό».

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου (AIDP).

Ο Πάπας έδωσε μια μακρά ομιλία κατά τη διάρκεια της τριήμερης διάσκεψης, η οποία συγκεντρώνει ειδικούς στο ποινικό δίκαιο από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε: “Δεν είναι τυχαίο ότι μερικές φορές υπάρχει μια αναζωπύρωση συμβόλων ίδιων μ΄αυτά του ναζισμού. Και πρέπει να ομολογήσω ότι όταν ακούω μια ομιλία από κάποιον υπεύθυνο για την τάξη ή για την κυβέρνηση, σκέφτομαι τις ομιλίες του Χίτλερ το 1934, 1936”.

“Με τις διώξεις των Εβραίων, των Ρομά και των ανθρώπων με ομοφυλοφιλικές τάσεις, σήμερα οι ενέργειες αυτές είναι χαρακτηριστικές και αντιπροσωπεύουν μια κουλτούρα μίσους. Κάτι τέτοιο έγινε και εκείνες τις μέρες και συμβαίνει και πάλι σήμερα.”

Εβραίοι, Ρομά και γκέι άτομα, καθώς και άλλες κατηγορίες ανθρώπων όπως οι κομμουνιστές και οι ψυχικά ασθενείς, διώχτηκαν και σκοτώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη ναζιστική Γερμανία ξεκινώντας από το 1933 μέχρι το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκτιμάται ότι οι Ναζί και οι συνεργάτες τους δολοφόνησαν περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίους και απο 5.000 έως 15.000 LGBT + ανθρώπους. Οι ομοφυλόφιλοι χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε ιατρικά πειράματα, καθώς οι Ναζί προσπάθησαν να βρουν μια «θεραπεία» για την ομοφυλοφιλία.




Δες και αυτό!