Matt Bomer: «Το coming out δεν ήρθε αναίμακτα και χωρίς τίμημα» 

15/09/2020
από
Matt Bomer, coming out
O Matt Bomer

Το αστέρι του «Boys in the Band» , Matt Bomer, αποκάλυψε πρόσφατα στο περιοδικό Attitude ότι το 2012 που έκανε δημόσια coming out, του στοίχησε αρκετούς ρόλους σε ταινία και στην τηλεόραση.

“Tο να πω ότι δεν μου κόστισε επαγγελματικά θα ήταν ψέμα” 

Matt Bomer
O Matt Bomer

«Έκανα coming out σε μια εποχή που ήταν πολύ επικίνδυνο να το κάνω – είχα μια ταινία που θα έκανε πρεμιέρα και μια τηλεοπτική σειρά. Αλλά για μένα ήταν πιο σημαντικό να είμαι ο αυθεντικός εαυτός μου, τόσο για την οικογένειά μου όσο και για τον εαυτό μου» , είπε.

«Δεν προσπαθούσα να γίνω πρότυπο, ούτε είμαι τώρα, αλλά σκέφτηκα ότι αν αυτό μπορούσε να βοηθήσει έστω και ένα μόνο άτομο, τότε θα άξιζε τον κόπο. Αλλά, το να πω ότι δεν μου κόστισε ορισμένα πράγματα επαγγελματικά μου θα ήταν ψέμα. Μου στοίχησε. Για μένα βέβαια άξιζε τον κόπο. Αλλά, δεν έγινε σαν παραμύθι, αναίμακτα» .

Ο Bomer έκανε coming out, όταν παρέλαβε το Βραβείο New Generation Arts and Activism στα Ανθρωπιστικά Βραβεία Steve Chase. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε «την όμορφη οικογένειά μου: Simon, Kit, Walker, Henry» , προσθέτοντας, «Σας ευχαριστώ που με διδάσκετε τι είναι η άνευ όρων αγάπη. Θα είστε πάντα το πιο περήφανο επίτευγμά μου.” 

Υπάρχει ένα τίμημα από την εμπειρία μου

Matt Bomer, coming out
O Matt Bomer

Ο ηθοποιός αναγνώρισε, επίσης, ότι ακόμη και με τα σημερινά πρότυπα, παρά το πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως κίνημα, έχουμε ακόμα τρόπους να πάμε παρακάτω.

«Ζούμε σε μια εποχή και ηλικία, όπου υπάρχουν ηθοποιοί και αθλήτριες/τές και δημόσια πρόσωπα που είναι ανοιχτά γκέι και δε φοβόμαστε να το αναγνωρίσουμε αυτό, αλλά σίγουρα, υπάρχει ένα τίμημα, από την εμπειρία μου» , είπε.

Σε μια συνέντευξη του 2017 με το Out, ο Bomer αποκάλυψε ότι έκανε coming out για πρώτη φορά στον εαυτό του, ενώ έπαιζε στο «Romeo and Juliet» και στο «Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat» στο Φεστιβάλ Utah Shakespeare.

“Θυμάμαι κάποιον εκεί που ήταν ένας make-up και hair-artist, που ένιωθα ότι πραγματικά ήταν σκέτη έμπνευση” , είπε. «Σκέφτηκα, «Αν αυτό το άτομο μπορεί να ζήσει την αλήθεια του, εγώ τι κάνω;» Εκείνη την περίοδο έβγαινα με ένα κορίτσι.

Ο Bomer έκανε τελικά coming out στην οικογένειά του με μια επιστολή. «Έγραψα μια επιστολή στους γονείς μου. Θα είχα χάσει την αίσθηση της κατεύθυνσής μου, αν προσπαθούσα να το κάνω αυτοπροσώπως» , είπε. «Υπήρχε σιγή ασυρμάτου για πολύ καιρό, τουλάχιστον για έξι μήνες» . Η σιωπή ακολούθησε μία «έκρηξη» , αλλά η οικογένειά του από τότε και στο εξής τα πάει καλύτερα.




Δες και αυτό!