Πάπας Φραγκίσκος: “Ο Ιησούς δεν θα έλεγε ποτέ φύγε, γιατί είσαι ομοφυλόφιλος”

03/10/2016

Τις απόψεις για τα LGBT θέματα εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της πτήσης του παπικού αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στο Βατικανό, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

«Ως πάπας συνεχίζω να συνοδεύω ποιμαντικά ομοφυλόφιλους», φαίνεται να είπε ο Ποντίφικας ενώ πρόσθεσε πως κατέβαλε προσπάθειες ώστε οι πιστοί αυτοί «να προσεγγίσουν τον Κύριο» και πως «αυτό πρέπει να γίνεται όπως θα έκανε ο Ιησούς, ο οποίος δεν θα έλεγε ποτέ φύγε επειδή είσαι ομοφυλόφιλος»

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι πέρυσι έκανε δεκτό στο Βατικανό έναν τρανς άνδρα από την Ισπανία. «Τώρα μην γράψετε ότι ο πάπας θα αγιοποιήσει τους τρανς, διότι ήδη φαντάζομαι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο πρόβλημα, για ζήτημα ηθικής. Και πρέπει να λύνεται όπως είναι δυνατόν, με την ευσπλαχνία του Θεού, με την αλήθεια, αλλά πάντα ανοίγοντας την καρδιά μας», ανέφερε στους δημοσιογράφους. «Είναι άλλο όμως να έχει κανείς ομοφυλοφιλική τάση, να βιώνει αυτή την κατάσταση ή και να αλλάζει φύλο και είναι άλλο να διδάσκεται η συγκεκριμένη γραμμή στα σχολεία, για να αλλάξει ο όλος τρόπος σκέψης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 




Δες και αυτό!