Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να έκανε ομοφοβικό σχόλιο

28/05/2024
από
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να χρησιμοποίησε μια έντονα ομοφοβική προσβολή, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνάντησης με επισκόπους, σχετικά με το να επιτραπεί σε ανοιχτά γκέι άνδρες να γίνουν ιερείς.

Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε εκφράσει δημοσίως μια κάποια υποστήριξη προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα – εκφράζοντας παράλληλα άλλες τρανσφοβικές και σεξιστικές θέσεις της εκκλησίας – το προσβλητικό σχόλιο φέρεται να έγινε στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα. Θέμα της συζήτησης ήταν το αν οι ανοιχτά γκέι άνδρες – που ωστόσο παραμένουν άγαμοι – θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στα καθολικά σεμινάρια, όπου εκπαιδεύονται οι ιερείς.

Η συμπερίληψη των γκέι ανδρών είναι ένα θέμα το οποίο η ιταλική επισκοπική διάσκεψη φαίνεται να εξετάζει εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πάπας φέρεται να εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδέα και είπε ότι υπάρχει ήδη πάρα πολύ «frociaggine» στα σεμινάρια – η ιταλική λέξη μεταφράζεται περίπου ως «α****ή».

Τα σχόλια αναφέρθηκαν πρώτα από την ιταλική ταμπλόιντ ιστοσελίδα Dagospia, προτού τα αναπαράγουν άλλα δημοσιεύματα και ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας, τα οποία επικαλέστηκαν διάφορες πηγές για να επιβεβαιώσουν την ιστορία.

Σύμφωνα με το Reuters, το Βατικανό δεν δέχθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Οι φερόμενες δηλώσεις έρχονται μετά την κίνηση του Πάπα πέρυσι να επιτρέψει στους ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια – ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται για γαμήλια τελετή.

Ωστόσο, πρόσφατα ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Βατικανό, και έφερε την έγκριση φυσικά του Πάπα, συμπεριλάμβανε έναν έντονα τρανσφοβικό και σεξιστικό λόγο. Με το έγγραφο εκφράστηκε για ακόμη μια φορά δημόσια η αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας στις επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου, στις εκτρώσεις και στην παρένθετη κύηση.
Δες και αυτό!