Ταϊβάν: Αντιδράσεις για συμπεριληπτικό βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας

10/09/2020
από
Ταϊβάν
Ταϊβάν

Το βιβλίο ισότητας στον γάμο “King & King” μοιράστηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊβάν στα παιδιά της πρώτης, με θέμα δύο πρίγκιπες, που ερωτεύεται ο ένας τον άλλον.

Αρκετές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, οργανώσεις για την ισότητα των φύλων και ομάδες γονέων πραγματοποίησαν χθες (09/09/20) συνέντευξη τύπου στην Ταϊπέι, για την υποστήριξη της επιλογής του σχολικού βιβλίου στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, το βιβλίο εντάσσεται στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, ως μέρος μιας λίστας άλλων 100 επιλεγμένων βιβλίων. Πρόκειται για την έκδοση σε Mandarin του εικονογραφημένου βιβλίου “King & King” (國王 與 國王) των Linda de Haan και Stern Nijland.

Χαιρετισμός των οργανώσεων

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν ομάδες, όπως την Εκστρατεία Ισότητας της Ταϊβάν, τη ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή της Ταϊβάν, το Awakening Foundation, την Ένωση Εκπαίδευσης Ισότητας των Φύλων της Ταϊβάν, το Ίδρυμα Garden of Hope και ο Σύλλογος Γονέων Ολιστικής Εκπαίδευσης Kaohsiung, καθώς και άλλες ομάδες και άτομα, όπως ο νομοθέτης του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP), Fan Yun (范 雲), που μίλησαν υπέρ της συμπεριληπτικότητας του βιβλίου.

 «Μόνο η κατανόηση μπορεί να αντικαταστήσει τις διακρίσεις» , φώναζαν.

«Όλοι αισθανόμαστε φοβισμένοι και ανησυχούμε για πράγματα που είναι άγνωστα» , δήλωσε ο Lin Wei-yun (林蔚 昀), ο οποίος μετέφρασε το βιβλίο, που εκδόθηκε από την Children’s Publication Co.

Είπε, ότι μόλις καταλάβουν οι άνθρωποι, δε θα φοβούνται πλέον.

Οι αντιδράσεις

Ωστόσο, για την επιλογή του βιβλίου υπήρχαν διαμαρτυρίες από ορισμένες ομάδες, για το ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο.

Οι ισχυρισμοί ότι το βιβλίο “δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία” δεν έχουν “κανένα νόημα” , δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ολιστικής Εκπαίδευσης Kaohsiung, Yen Jen-yi (顏 任 儀).

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού για την Ευτυχία της Επόμενης Γενιάς, Tseng Hsien-ying (曾 獻 瑩), ο οποίος συνέβαλε στο δημοψήφισμα 11 του 2018, μεταξύ άλλων, κάλεσε το υπουργείο να αποσύρει το βιβλίο για να συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Το δημοψήφισμα είχε θέσει το εξής ερώτημα: «Συμφωνείτε ότι κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής δημόσιας εκπαίδευσης (σε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία), το Υπουργείο Παιδείας και τα σχολεία διαφόρων βαθμίδων, δεν πρέπει να διδάσκουν μαθήματα σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, που ορίζονται από την ισότητα των φύλων Εκπαιδευτικός νόμος (性別 平等 教育 法);”

Το δημοψήφισμα πέρασε με 7.083.379 ψήφους.

Το βιβλίο απεικονίζει τους γάμους μεταξύ ανδρών και γυναικών δυσαρεστημένα και «αναγκαστικά» για το ζευγάρι, ενώ οι γάμοι μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών απεικονίζονται με χαρούμενο τρόπο, είπε ο Tseng.

Προσπαθεί να «κάνει πλύση εγκεφάλου» στα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών για το γάμο και την οικογένεια, είπε.




Δες και αυτό!