Το πρώτο drag show στο Προεδρικό Γραφείο της Ταϊβάν από τη νικήτρια του RuPaul’s Drag Race

20/05/2024
από
Η νικήτρια του RuPaul’s Drag Race, Nymphia Wind, έκανε ένα drag show για την πρόεδρο της Ταϊβάν, με αφορμή τη σπουδαία νίκη της στη σειρά.

Η γεννημένη στην Ταϊβάν και κάτοικος της Νέας Υόρκης drag queen ηγήθηκε μιας παράστασης για τον εορτασμό της υπερηφάνειας και της διαφορετικότητας στο προεδρικό γραφείο της Ταϊβάν στις 15 Μαΐου. Η Nymphia εμφανίστηκε μπροστά στην πρόεδρο της Ταϊβάν, Tsai Ing-wen, μεταξύ άλλων προσκεκλημένων.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν και το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, καθιστώντας τη χώρα ένα από τα πιο φιλικά μέρη που μπορούν να επισκεφθούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Μάλιστα, υπό την ηγεσία της Προέδρου Ing-wen, η Ταϊβάν έγινε η πρώτη χώρα στην Ασία που νομιμοποίησε την ισότητα στον γάμο το 2019.

Σηματοδοτώντας τη νίκη της ως το πρώτο άτομο από την Ανατολική Ασία που κέρδισε το πολυπόθητο στέμμα του RuPaul’s Drag Race, η Nymphia ηγήθηκε μιας σειράς παραστάσεων στο Προεδρικό Γραφείο της Ταϊβάν. Ερμήνευσε το «Marry the Night» της Lady Gaga και το «Chase, Chase, Chase» της Ταϊβανέζας τραγουδίστριας Huang Fei, σύμφωνα με το Reuters.

Φορώντας μια φωτεινή κίτρινη στολή, η σταρ προχώρησε σε μια συναρπαστική εκδοχή του προοδευτικού ύμνου «Womxnly» της Jolin Tsai, μαζί με άλλες πέντε drag queens.

Η παράσταση μεταδόθηκε ζωντανά στο επίσημο κανάλι του Προεδρικού Γραφείου της Ταϊβάν στο YouTube, με τη Nymphia να δηλώνει μετά την εκδήλωση: «Αυτό είναι πιθανότατα το πρώτο προεδρικό γραφείο στον κόσμο που φιλοξενεί drag show».

Η drag queen ευχαρίστησε επίσης την πρόεδρο για την υποστήριξή της προς την ισότητα στον γάμο και την αφοσίωσή της στην κουήρ κοινότητα.

 «Σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας σε αυτή τη χώρα, ώστε να μπορέσω να μεγαλώσω και να γίνω έτσι σήμερα. Σας ευχαριστώ για την οκταετή αφοσίωσή σας, που γίνατε η μητέρα μας στην Ταϊβάν».

Η Ing-wen πρόσφατα έστειλε ένα συγχαρητήριο μήνυμα στην καλλιτέχνιδα, αφού στέφθηκε επίσημα ως America’s Next Drag Superstar.
Δες και αυτό!