Η πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Ταϊβανέζα νικήτρια του RuPaul’s Drag Race

22/04/2024
από
Σε ανάρτηση που έκανε στα social media, η πρόεδρος της Ταϊβάν, Tsai Ing-wen, συνεχάρη την Ταϊβανέζα-Αμερικανίδα νικήτρια της 16ης σεζόν του RuPaul’s Drag Race, Nymphia Wind.

Μετά από 15 επεισόδια με εντυπωσιακά lip-syncs, αινιγματικές στιγμές και δράμα στα παρασκήνια, η Ru επέλεξε τελικά τη γεννημένη στην Ταϊβάν Nymphia Wind, ως την 16η  νικήτρια του Drag Race.

Το νούμερο του τελικού της 16ης σεζόν του Drag Race της Nymphia – «Queen of Wind» – περιελάμβανε μια πανέμορφη πολιτιστική στολή της Ταϊβάν, η οποία μετατράπηκε σε ένα παστέλ κορμάκι για το τελικό χορευτικό πρόγραμμα.

Η Nymphia Wind είναι drag καλλιτέχνιδα και ενδυματολόγος, και είναι το πρώτο άτομο ανατολικής-ασιατικής καταγωγής που κερδίζει στο RuPaul’s Drag Race.

Για να σηματοδοτήσει αυτό το επίτευγμα, η ίδια η πρόεδρος της Ταϊβάν έκανε μια ανάρτηση στο X και συγχαρεί την drag σούπερ σταρ, γράφοντας: «Συγχαρητήρια Nymphia Wind @66wind99, που είσαι τόσο επιτυχημένη στη δύσκολη μορφή τέχνης του drag και που είσαι η πρώτη Ταϊβανέζα που ανέβηκε στη σκηνή και κέρδισε στο @RuPaulsDragRace.

«Αμέσως μετά τη στέψη σου ως βασίλισσα, είπες “Ταϊβάν, αυτό είναι για σένα”. Η Ταϊβάν σε ευχαριστεί…».

Ο κόσμος έσπευσε να ευχαριστήσει την πρόεδρο Tsai Ing-wen για την ανάρτηση του ευχαριστήριου μηνύματος, με ένα άτομο να γράφει: «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αφοσίωσή σας στην ισότητα κυρία Πρόεδρε».

Κάποιος άλλος είπε: «omgggggg σας ευχαριστώ που υποστηρίζετε τους ΛΟΑΤ+ καλλιτέχνες».

Μέλος του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP), η Tsai Ing-wen είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ταϊβάν. Είναι επίσης ανύπαντρη και δεν έχει παιδιά, γεγονός που την καθιστά και την πρώτη ανύπαντρη πρόεδρο της Ταϊβάν.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη που στέλνει τα συγχαρητήριά της στη Nymphia: Η Lady Gaga επικοινώνησε επίσης με τη νικήτρια, με τη μορφή ενός σχολίου στο Instagram, γράφοντας ένα απλό «Σε αγαπώ».

Από την πλευρά της, η νικήτρια κοινοποίησε την απάντηση και στην περιγραφή έγραψε: «Ουρλιάζω, πεθαίνω, κλαίω».
Δες και αυτό!