Το κουνάμε το μπαστούνι παίζοντας PGA Tour 2k21 | Review

31/08/2020

Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής μαζί σας και αυτό θα κάνω σε αυτό το review. Ήμουν αρκετά σκεπτικός, όταν μου δόθηκε PGA Tour 2k21 για review. Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν: “Παιχνίδι golf; Και ούτε καν κάτι σε μια φαν έκδοση του, όπως π.χ. Mario Golf; Τι θα κάνω εγώ μ’ αυτό;” 

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις

Ποιος θα το περίμενε, ότι ένα παιχνίδι golf θα ήταν τόσο διασκεδαστικό (εγώ σίγουρα δεν το περίμενα). Ναι, το PGA Tour 2k21, είναι ένα παιχνίδι golf κι αυτό τα λέει όλα. Αλλά, ήταν υπέροχο να μπορώ να ξεκλέβω μερικές ώρες από τα υπόλοιπα παιχνίδια, που παίζω για να χαλαρώσω, παίζοντας λίγο golf στο Nintendo Switch (και με το αγόρι μου παρέα, το οποίο δεν είναι πολύ των videogames).

Εικόνα: Digital Trends

Οκ, ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή

Αφού ξεκινήσεις το παιχνίδι και κάνεις όλα τα tutorial, που σου εξηγούν τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, φτιάχνεις τον δικό σου χαρακτήρα, για να διαγωνιστείς σε διάφορα πρωταθλήματα. Το character creation είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια σε ένα παιχνίδι. Στην αρχή δεν έχεις πολλές επιλογές σε ρούχα. Ωστόσο, όσο νικάς πρωταθλήματα, στο career mode, μαζεύεις χρήματα και αγοράζεις υπέροχα συνολάκια για να ντύσεις τον χαρακτήρα σου. Για εμένα αυτό είναι αρκετό κίνητρο για να συνεχίζω να παίζω. Σημείωση ότι, το μενού είναι αρκετά δύστροπο στη χρήση και δε μπορείς να πλοηγηθείς εύκολα και γρήγορα στα ρούχα που έχεις, ή θες να αγοράσεις. Παρόλα αυτά, μικρό το κακό για εμένα.

Άλλη μια γρήγορη μικρή σημείωση, είναι ότι οι εκφωνητές του PGA Tour 2k21 στους αγώνες χρησιμοποιούν them αντωνυμίες, όταν μιλούν για τον χαρακτήρα σου. Μικρό και ευχάριστο χαρακτηριστικό που αξίζει να το τονίσουμε.

Εικόνα: GameBraves

Γραφικά

Όσον αφορά τώρα τα γραφιστικά του τίτλου, δεν έχω να πω πάρα πολλά. Εννοώ, ξέρετε τις δυνατότητες του Switch, οπότε τι περιμένετε; Ναι, δεν είναι τόσο καλά, όσο στις άλλες πλατφόρμες. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου αποτρεπτικά από το να παίξεις τον τίτλο. Επίσης, κάτι έχει πάρει το αυτί μου, ότι το παιχνίδι κρασάρει, ειδικά στο loading screens, ωστόσο, εμένα προσωπικά δεν που κράσαρε καθόλου. Είναι από τύχη, είναι κάτι άλλο; Δεν το ξέρω.

Course Creator

Και τώρα πάμε στο αγαπημένο μου κομμάτι σε όλο το παιχνίδι. Το Course Creator.
Όου μάι γκάντ! Προσωπικά, έχω εμμονή με παιχνίδια που δημιουργείς πράγματα (π.χ. The Sims, Minecraft), οπότε ενθουσιάστηκα με αυτήν την επιλογή! Μπορείς να φτιάξεις δικές σου πίστες αφήνοντας τη φαντασία σου ελεύθερη. Μετά, μπορείς να τις μοιραστείς online, ή να παίξεις πίστες που έχουν δημιουργηθεί από άλλα άτομα. Άλλη μια μικρή σημείωση: ο τίτλος δεν υποστηρίζει cross-platform online play. Οπότε, είναι ακόμα σχετικά μικρή η κοινότητα των ατόμων που παίζει το παιχνίδι. Όχι ότι δεν υπάρχουν αρκετά άτομα και πίστες για να παίξεις. Απλά δεν είναι και ότι έχεις και πάρα πολλές επιλογές, όπως σε άλλες πλατφόρμες.

Εικόνα: Glitched

Από εμένα είναι “Ναι!”

Κλείνοντας, θα πω ότι αυτός ο τίτλος πραγματικά με εξέπληξε. Δεν περίμενα να αφιερώσω τόσες ώρες σε ένα παιχνίδι golf. Είναι πραγματικά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, για να παίζεις με παρέα. Ναι, τα γραφικά δεν είναι τέλεια. Και ναι, υπάρχουν μερικές δυστροπίες εδώ και εκεί. Παρόλα αυτά, όμως, αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Ειδικά αν ψάχνετε παιχνίδια για να παίζετε με παρέα. Από εμένα είναι “Ναι” !

Βαθμολογία: 7/10




Δες και αυτό!