Ο Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη χρειάζεται τη στήριξή μας

27/08/2020
από
Θεσσαλονίκη, Δημήτρης, crowdfunding
Ο Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη χρειάζεται τη στήριξή μας

Ο Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη είναι ένας τρανς νεαρός άνδρας, που χρειάζεται τη στήριξή μας για να συγκεντρώσει χρήματα, με σκοπό να προχωρήσει τη διαδικασία της φυλομετάβασής του.

Με τη βοήθεια όλων μας η Αριάνδη έφτασε σχεδόν τον στόχο της! Ας κάνουμε την ίδια προσπάθεια και για τον Δημήτρη!

Θεσσαλονίκη, Δημήτρης, crowdfunding
Ο Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη χρειάζεται τη στήριξή μας

Ο ίδιος αναφέρει στο κείμενο που συνοδεύει την καμπάνια crowdfunding του:

Γεια σας! Το όνομά μου είναι Δημήτρης και είμαι 21 ετών. Είμαι ένα τρανς άτομο (ftm) που ζει στη Θεσσαλονίκη. Μόλις πήρα το πτυχίο μου στη μαγειρική από δημόσιο σχολείο, και έχω δύο μικρότερες αδελφές, που προσπαθώ να φροντίσω, αφού οι γονείς μου δεν μπορούν, γιατί θέλω να έχουν μια ευκαιρία σε καλύτερα παιδικά χρόνια σε σχέση με τα δικά μου. Είμαι σε HRT για 1,5 χρόνια και από την πρώτη μέρα ονειρευόμουν να κάνω την top surgery*. Μετά από όλες αυτές τις ενέσεις, το σώμα μου έχει αλλάξει πολύ, αλλά όχι το στήθος μου… Τα νομικά μου έγγραφα δεν έχουν αλλάξει ακόμη…

Έτσι μπορείτε να δείτε πώς η εικόνα και τα χαρτιά μου δεν ταιριάζουν ούτε με το πρόσωπό μου ούτε με τη φωνή μου κι αυτό ήταν η αιτία ακραίας δυσφορίας φύλου για μένα. Η εύρεση εργασίας έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας όλων αυτών και η οικονομίες μου γι’ αυτήν τη χειρουργική επέμβαση (η οποία στην Ελλάδα θεωρείται κοσμητική χειρουργική επέμβαση και δεν καλύπτεται από ασφάλιση) χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς μου, παράλληλα με την πληρωμή για την HRT και την επίσκεψη στον γιατρό, και το συντηρήσω τον εαυτό μου μιας και μένω μόνος μου, είναι ένα αδύνατο έργο. Τη στιγμή που ήδη τα τρανς περνάνε δύσκολα. Πρέπει να αγωνιστούμε μόνο και μόνο για την ευκαιρία να είμαστε ο εαυτός μας.

Τα επίμονα βλέμματα που ρίχνει ο κόσμος, οι γνώμες και οι προσβολές τους καθορίζουν κάθε μέρα μας, καθιστώντας δύσκολο να σηκωθούμε ακόμη και το πρωί ή να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Και δεν το εύχομαι σε κανέναν. Θα ήθελα πολύ μια μέρα να κοιταχτώ στον καθρέφτη και να νιώθω ότι είμαι επιτέλους «εγώ» . Σα να είμαι επιτέλους ελεύθερος και ικανός να είμαι πλήρως αυτός που πρέπει να είμαι, έτσι ώστε να μπορέσω να παρέχω για μένα και τις αδελφές μου το καλύτερο που μπορώ. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη βοήθεια και την υποστήριξή σας, αυτό σημαίνει πραγματικά τα πάντα για μένα και κυριολεκτικά δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό χωρίς εσάς.

Βοηθήστε τον Δημήτρη να προχωρήσει και να ζήσει τη ζωή του κάνοντας μία δωρεά εδώ.

*Επέμβαση στο στήθος για trans-masc άτομα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!