Η Taylor Swift κάνει πραγματικότητα το όνειρο νεαρής να σπουδάσει

24/08/2020
από
Taylor Swift, Vitoria, δωρεά
Η Taylor Swift κάνει πραγματικότητα το όνειρο νεαρής να σπουδάσει

Η Taylor Swift δώρισε περισσότερες από 23.000 £ για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές ενός νεαρού ατόμου, μετά την άρνηση χρηματοδότησης φοιτητικού δανείου.

Το όνειρο της Vitoria να σπουδάσει μαθηματικά

Η Vitoria Mario άφησε τους αγαπημένους της στην Πορτογαλία, για να σπουδάσει στη Βρετανία πριν από τέσσερα χρόνια, αποφασισμένη να πάρει πτυχίο στα μαθηματικά.

Αλλά, η χαρά που ένιωσε μετατράπηκε σε πανικό, όταν έλαβε μια άνευ όρων προσφορά για ένα τετραετές πρόγραμμα σποδών στο Πανεπιστήμιο Warwick, ανακαλύπτοντας, ότι δεν ήταν επιλέξιμη για κρατικά δάνεια, ή υποτροφία.

Πήρε την υπόθεση στα χέρια της

Η Vitoria δεν το έβαλε κάτω. Έφτιαξε μια σελίδα GoFundMe για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Την Πέμπτη το απόγευμα (20 Αυγούστου), όμως, έμεινε έκπληκτη, όταν είδε μια δωρεά 23,373 £ με το όνομα της Taylor Swift.

Με τη δωρεά της, η Swift έγραψε:

«Victoria, συνάντησα την ιστορία σου στο διαδίκτυο και μου έδωσε τόση έμπνευση η προσπάθειά σου και η αφοσίωσή σου να κάνεις τα όνειρά σου σε πραγματικότητα. Θέλω να σου δωρίσω το υπόλοιπο ποσό του στόχου σου. Καλή τύχη με ό,τι κάνεις! Με αγάπη, Taylor.” 

Η πρώην μαθήτρια του Brampton Manor Academy του ανατολικό Λονδίνο, επιβεβαίωσε στο Twitter τη δωρεά και την ευχαρίστησή της. «Φυσικά, πρέπει να ευχαριστήσω την Taylor Swift για τη δωρεά περισσότερων από 23.000 £ για την καμπάνια μου» , έγραψε.

«Δε θα έφτανα στο στόχο μου τόσο γρήγορα αν δεν ήσουν εσύ. Μακάρι ο Θεός να σε ευλογεί αδιάκοπα.” 

Η Vitoria ζει στη γειτονιά Tottenham στο βόρειο Λονδίνο. Η μητέρα της ζει στην Πορτογαλία, ενώ ο πατέρας της έχει πεθάνει.

«Η απομάκρυνση ήταν μια πρόκληση, αλλά ήταν μια θυσία που άξιζε να γίνει στα μάτια της οικογένειάς μου» , είπε η Vitoria. Έμαθε Αγγλικά και πήρε δύο βραβεία, που καθόρισαν την αποδοχή της από το Πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Το πρόβλημα εμφανίστηκε, όταν ανακάλυψε ότι δε θα λάβει χρηματοδότηση. Η μητέρα της δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να την υποστηρίξει, ή να πληρώσει για τη διαμονή της, τα ακαδημαϊκά συγγράμματα, και τον φορητό της υπολογιστή.

«Αν και η ιστορία μου δεν είναι μοναδική» , έγραψε η Vitoria, «το όνειρό μου να γίνω μαθηματικός δεν είναι μόνο μια ευκαιρία κοινωνικής κινητικότητας για την οικογένειά μου κι για μένα, αλλά και έμπνευση για άλλα άτομα, που βρίσκονται σε παρόμοια θέση, να επιδιώκουν να είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους, και να αγωνίζονται για τα όνειρά τους, παρά τις έμφυλες/φυλετικές ανισότητες, τα θέματα μετανάστευσης και τα οικονομικά εμπόδια» .

Η δωρεά της Taylor Swift για το κλείσιμο αντι-LGBT λογαριασμών στο Τενεσί




Δες και αυτό!