Η δωρεά της Taylor Swift για το κλείσιμο αντι-LGBT λογαριασμών στο Τενεσί

10/04/2019
από

Η Taylor Swift έκανε δωρεά ύψους 113.000 δολαρίων στο πρόγραμμα «Tennessee Equality Project» με σκοπό την ενίσχυση και στήριξη των διαδικασιών καταγγελίας 100 θρησκευτικών ηγετών για τη διατήρηση έξι αντι-LGBTI λογαριασμών με σκοπό την προώθηση του μίσους.

Μάλιστα, μεταξύ των λογαριασμών αυτών, συγκαταλέγονται και ιδιωτικά ιδρύματα τεκνοθεσίας, αλλά και σχολεία, που κάνουν διακρίσεις επικαλούμενα τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

Η 29χρονη Taylor Swift εμπνεύστηκε από την πρωτοβουλία του προγράμματος «Tennessee Equality Project» και δήλωσε:

“Συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα είναι δική μου ευθύνη να χρησιμοποιήσω την επιρροή μου ενάντια σ’ αυτή την αηδιαστική ρητορική. Θα κάνω όσα περισσότερα μπορώ για να βοηθήσω. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αυτήν την χρονιά.” 

Ο διευθυντής του προγράμματος, Chris Sanders υπογράμμισε σε δήλωσή του στην Guardian ότι “η γλώσσα της θρησκείας είναι πολλές φορές δεμένη με την γλώσσα της πολιτικής” ενώ σχετικά με τη δωρεά της Swift ανέβασε τη Δευτέρα μία φωτογραφία με το χειρόγραφο σημείωμά της και σχολίασε: “Ο αντίκτυπος που θα έχει στους φανς της θα στρέψει την προσοχή προς τη νομιμοποίηση.” 




Δες και αυτό!