Η Disney μας συστήνει bisexual χαρακτήρα στο “The Owl House”

10/08/2020
από

Μια bisexual χαρακτήρας αποκαλύφθηκε στο κινούμενο σχέδιο “The Owl House” από το Disney Channel με τη δημιουργό και executive producer, Dana Terrace, να ανακοινώνει -εκστασιασμένη- στο twitter, την απόφαση της Disney να επιτρέψει την εμφάνιση της ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρα.

Η αποκάλυψη έγινε στο τελευταίο επεισόδιο, μέσω της χαρακτήρας Amity, μιας συμμαθήτριας της βασικής πρωταγωνίστριας, Luz, η οποία ζει σε έναν μαγικό κόσμο.

“Είμαι μπάι! Ήθελα να γράψω για έναν μπάι χαρακτήρα, διάολε!” , έγραψε η Terrace.

Η Terrace έχει συμμετέχει και σε άλλα αρκετά γνωστά animation, όπως το Ducktales και το Gravity Falls. “Ευτυχώς η επιμονή μου απέδωσε, και τώρα έχω πάρα πολύ υποστήριξη από την τρέχουσα ηγεσία της Disney” .

“Όταν σχεδιαζόταν – το κινούμενο σχέδιο ήμουν πολύ ανοιχτή, στο ότι θέλει να συμπεριλάβω κουήρ παιδιά στο βασικό καστ. Είμαι φρικτή ψεύτρα, οπότε το να το κάνω κρυφά θα ήταν δύσκολο… Όταν μας έδωσαν το πράσινο φως, μου είπαν από κάποιο συγκεκριμένο άτομο στην ηγεσία της Disney, ότι ΔΕΝ μπορούσα να εμφανίσω οποιαδήποτε μπάι ή γκέι σχέση στο κανάλι” .

https://www.youtube.com/watch?v=wG8-9kOBS-4&feature=youtu.be

Η αποκάλυψη του χαρακτήρα γίνεται στο επεισόδιο, όταν το σχολείο γιορτάζει το “Grom” , όπου αποκαλύπτεται, ότι η Amity ήθελε να ζητήσει από την Luz, αν ήθελε να πάνε μαζί.

To tweet της Terrace προκάλεσε και την απάντηση του δημιουργού του Gravity Falls, Alex Hirsch, ο οποίος μίλησε για:

Αλλαγή της πολιτικής της Disney τα τελευταία χρόνια.

“Παλιά, όταν έκανα το Gravity Falls, η Disney μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ να κάνω το οτιδήποτε σχετικό με ΛΟΑΤΚΙ ορατότητα. Από ότι φαίνεται το “χαρούμενο μέρος στη γη” σήμαινε “το πιο straight” . Αλλά από σήμερα, χάρη στην Dana Terrance και την ομάδα της, υπάρχει ξεκάθαρο κουήρ περιεχόμενο σε ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ στο DISNEY TV. Είμαι τόσο περήφανος και ευτυχισμένος που το λέω αυτό #OwlHouse” .




Δες και αυτό!