H Πολωνία «επιτίθεται» στους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές της χώρας

08/08/2020
από

Οι φίλοι μας και συνάδελφοι στην Πολωνία αντιμετωπίζουν εξωπραγματικα επίπεδα αστυνομικής σκληρότητας και βιας, καθώς και επιθέσεις που στηρίζονται από το κράτος.

“Χθες η LGBTQ ακτιβιστρια Margo συνελληφθη. Ο εισαγγελέας όρισε δίμηνη κράτηση όσο οι έρευνες εκκρεμούν. Κατηγορείται ότι έβαψε με σπρέι μπογιάς ένα αυτοκίνητο με ομοφοβικά banners το οποίο κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαρσοβίας και μεταδίδει μηνύματα από μεγαφωναand, μεταξύ των οποίων και “οι gay είναι υπεύθυνοι για το 80% των περιστατικών παιδοφιλιας.” Δήλωσε ένοχη.

Δύο μήνες κράτηση είναι το αυστηρότερο προληπτικό μέτρο, το οποίο δεν επιβάλλεται ούτε σε άτομα που κατηγορουνται για βιασμό.

Μία αυθόρμητη διαμαρτυρία ξεκίνησε στο δρόμο, την οποία η αστυνομία κατέστηλε χρησιμοποιώντας βια. 40 άτομα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα . Θα δικαστουν μέσα σε 24 ώρες αντιμετωπιζοντας κατηγορίες για εγκλήματα που δεν έκαναν. 8 αγνοούνται ακόμα και η αστυνομία αρνείται να αποκαλύψει που βρίσκονται. Οι αστυνομία δεν επιτρέπει να δουν δικηγόρους.

Την πολύ καλή μου φίλη Zosia, την έπιασε ένας αστυνομικός και την πέταξε στο έδαφος. Χτύπησε το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο. Κρατείται ακόμα. Για 17 ώρες, η αστυνομία δεν επέτρεπε να την εξετάσει γιατρός.”

Julia Maciocha, Πρόεδρος του Pride της Βαρσοβίας

Marta Bogdanowicz




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!