Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας τρανς έφηβης

04/08/2020
από
Ally Steinfeld

Η δίκη ενός άνδρα που κατηγορείται για τη βάναυση δολοφονία και τον ακρωτηριασμό της τρανς έφηβης Ally Steinfeld ξεκίνησε χθες (3 Αυγούστου) στο Μισούρι.

Andrew Vrba

Ο Andrew Vrba είναι ένα από τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για τη φρικτή δολοφονία της 17χρονης Steinfeld που έγινε το 2017. Οι άλλοι τρεις ύποπτοι έχουν ομολογήσει ένοχοι και βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Ο Vrba κατηγορήθηκε για δολοφονία πρώτου βαθμού, ένοπλη εγκληματική ενέργεια και εγκατάλειψη σορού, σύμφωνα με την Associated Press, και έχει επιλέξει δικαστική δίκη αντί δικαστικής επιτροπής, σύμφωνα με την  Springfield-News Leader.

Ally Steinfeld

Ο εισαγγελέας της κομητείας του, Τέξας Parke Stevens, είπε ότι ο Vrba αντιμετώπιζε αρχικά τη θανατική ποινή, αλλά αυτή η ποινή έχει αφαιρεθεί από τις επιθυμίες της οικογένειας της Steinfeld.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να δηλητηριάσει τη Steinfeld, αλλά όταν δεν έπινε το μείγμα που της έδινε, τη μαχαίρωσε.

Η Steinfeld βρέθηκε νεκρή κοντά σε ένα τροχόσπιτο, που ανήκε στην Briana Calderas μερικές εβδομάδες αφότου εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Vrba είπε στην αστυνομία μετά την αρχική του σύλληψη ότι μαχαίρωσε την Steinfeld, της έβγαλε τα μάτια και τη μαχαίρωσε στα γεννητικά όργανα.
Ισχυρίστηκε ότι αυτός και η Calderas αγόρασαν αντικείμενα σε ένα τοπικό Walmart για να καλύψουν τη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι έκαψε το σώμα της Steinfeld και έκρυψε ό,τι απέμεινε σε ένα κοτέτσι.

Οι Calderas, Isis Schauer και James T. Grigsby κατηγορήθηκαν, επίσης, για το θάνατο της Steinfel.

Λίγο μετά το θάνατο, ο Vrba φέρεται να έστειλε μηνύματα στην Schauer στο Facebook και της είπε να «παραμείνει στο αφήγημά τους» και «να σταματήσει να μιλάει» .
Η βάναυση δολοφονία της Steinfeld την έκανε το 21ο γνωστό τρανς άτομο που δολοφονήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017, σύμφωνα με την εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ally Steinfeld

Παρά τη σαδιστική φύση της δολοφονίας της, οι αρχές επέμειναν ότι δεν ήταν έγκλημα μίσους και ότι δεν στοχοποιήθηκε, λόγω της ταυτότητας του φύλου της.
Η Steinfeld είχε κάνει coming out ως τρανς άτομο, μόλις τέσσερις μήνες πριν δολοφονηθεί.

Η μητέρα της Ally Steinfeld χαρακτήρισε τη δολοφονία «καθαρό μίσος και ξεκάθαρο κακό» , και είπε: “Το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να ξαπλώνω μαζί της – μου λείπει να την αγκαλιάζω.” 

https://avmag.gr/81421/molis-to-2017-egine-to-pio-thanatiforo-etos-gia-ta-trans-atoma-stis-ipa/




Δες και αυτό!