Ίδρυμα στη Βρετανία αντιστέκεται στην τρανσφοβία προσλαμβάνοντας τρανς γυναίκες

29/07/2020

Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Βιασμών του Cambridge επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δέχεται στο δυναμικό του τρανς εθελοντές για την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, παρά τον αριθμό των τρανσφοβικών επιθέσεων στη διάρκεια των πρόσφατων εβδομάδων.

Σε μια δήλωση στο Varsity, το Κέντρο επιβεβαίωσε ότι “όλα τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων (αν το επιθυμούν) και των ατόμων με σύνθετες ταυτότητες φύλου στις οποίες περιλαμβάνεται η γυναικεία, είναι ευπρόσδεκτα να συνεισφέρουν εθελοντικά σε εμάς”.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα δήλωσε ότι αναζητά “μια πολυμορφία στις ταυτότητες των εθελοντών που απεικονίζει την ποικιλία των γυναικών και φυσικά υποστηρίζουμε ότι αυτό αφορά και τις τρανς γυναίκες”, τονίζοντας ότι “η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών οι οποίες κάνουν χρήση των υπηρεσιών μας, είναι πρωταρχικής σημασίας”.

Το Κέντρο – το οποίο παρέχει υποστήριξη σε γυναίκες και κορίτσια τα οποία έχουν υποστεί βιασμό, παιδική σεξουαλική κακοποίηση ή κάποιου άλλου είδους σεξουαλική βία- υπερχειλίστηκε με τρανσφοβικές αντιδράσεις μετά από ένα κάλεσμα που έκανε για εθελοντές στις 9 Ιουλίου.

Στην πρόσκλησή του, η οποία αναρτήθηκε στο Twitter κι έχει τώρα διαγραφεί, το Κέντρο δήλωσε ότι “αναζητά άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες να συμμετέχουν στην ομάδα της γραμμής υποστήριξης καθώς  και στην εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στα e-mail υποστήριξης.”

Ταυτόχρονα με τις τρανσφοβικές αντιδράσεις, η δήλωση έλαβε αρνητική κριτική από την Jackie Doyle-Price, μέλος της Βουλής του Κόμματος των Συντηρητικών, η οποία και είναι αντίθετη στο γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και υποστηρίζει την Αντί-Τρανς Συμμαχία. Επίσης κατακρίθηκε από την Baroness Nicholson, ισόβια ευγενή των Συντηρητικών, η οποία δεν υπέστη έρευνα, μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος της ότι παρενοχλούσε την Munroe Bergdorf της Βουλής των Λόρδων τον Ιούνιο και τέλος από τη Maya Forstate, φορολογική υπάλληλο, η οποία προσπάθησε και απέτυχε να πείσει το δικαστικό σώμα ότι οι αντί-τρανς απόψεις της “με βάση το φύλο” θα έπρεπε να προστατεύονται από τo Νόμο για την Ισότητα.

Η Maya Forstater δήλωσε στο Daily News ότι η κριτική της για την θέση του Κέντρου σχετικά με την συμπεριληπτικότητα των τρανς ατόμων, δεν ήταν κατά των τρανς, αλλά έχει να κάνει με τα γυναικεία δικαιώματα.

“Οι τρανς γυναίκες υποφέρουν με δυσανάλογα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής βίας, ισχυρίζεται το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Βιασμών του Cambridge. Ενώ το Κέντρο διέγραψε το σχετικό tweet λόγω των τρανσφοβικών αντιδράσεων, διατηρεί την τρανς συμπεριληπτικότητα του στις υπηρεσίες υποστήριξης επιζώντων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας.

Οι τρανς γυναίκες αντιμετωπίζουν τις έμφυλες ανισότητες, όπως όλες οι γυναίκες σε καθημερινή βάση, και αντιμετωπίζουν δυσανάλογα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής βίας” δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου.

Το 16% των τρανς γυναικών βίωσαν ενδοοικογενειακή βία τον τελευταίο χρόνο, σε σύγκριση με το 7.5% των cis γυναικών. Ο εκπρόσωπος του Κέντρου πρόσθεσε ότι “οι τρανς επιζήσαντες βιώνουν σημαντικά εμπόδια όταν ψάχνουν να βρουν υποστήριξη για τον βιασμό, την σεξουαλική επίθεση ή/και κακοποίηση που έχουν υποστεί“.

Επίσης επιβεβαίωσαν ότι η διαδικασία πρόσληψης εθελοντών του κέντρου είναι “εξαιρετικά δυναμική“, και περιλαμβάνει τις δέκα εβδομάδες των αιτήσεων, συνεντεύξεις και εκπαίδευση, και έναν βελτιωμένο έλεγχο του ποινικού μητρώου.

Η τρανσφοβική κακοποίηση ισοπεδώθηκε επίσης αυτόν το μήνα σε δύο φιλανθρωπίες, την The Eve Appeal και την Jo’s Cervical Cancer Trust , οι οποίες στάθηκαν μαζί με την τρανς κοινότητα και δήλωσαν ξανά ότι οι υπηρεσίες τους είναι συμπεριληπτικές και ως προς την τρανς ταυτότητα.

Τόνια Στεργίου

Όταν αναλογίζομαι τον εαυτό μου μικρό, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι πως μου άρεσε να γράφω. Οι πρώτες μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με ένα κάπως αυτάρεσκο κοριτσάκι να δηλώνει ευθαρσώς: “Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας και θα μοιράζω αυτόγραφα στους θαυμαστές μου.” Μεγαλώνοντας όμως οι τάσεις ναρκισσισμού μου ευτυχώς με εγκατέλειψαν κι άρχισα να σκέφτομαι πιο συλλογικά. Βρέθηκα έτσι λίγα χρόνια αργότερα να σπουδάζω Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπάω κάθε μέρα το κεφάλι μου πώς να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Η πολλή σκέψη με οδήγησε σε πρώτη φάση στο Antivirus, το οποίο έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν οικογένεια για μένα. Εδώ θα με βρείτε να γράφω ό,τι με προβληματίζει, ό,τι με θυμώνει κι ό,τι με λυτρώνει. Έχω αδυναμία στις δυναμικές ιδέες, στους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και στα βιβλία. Απεχθάνομαι τον ρατσισμό, τις δογματικές απόψεις και το να μην έχω έμπνευση όταν τη χρειάζομαι. Τώρα αν θελήσετε κάποια στιγμή να μου μεταφέρετε κι εσείς τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποια σχόλια, θα με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά μπορείτε να μου προσφέρετε καφέ ή σοκολάτα και θα τα βρούμε.




Δες και αυτό!