Η WarnerMedia ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον στο The Ellen DeGeneres Show, μετά από τις αρκετέ καταγγελίες που βγήκαν στο φως σχετικά με το τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Variety, το προσωπικό έλαβε μια ειδοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα από τα στελέχη της Warner Bros και την εταιρία παραγωγής Telepictures ενημερώνοντας τους ότι έχουν εμπλέξει τον όμιλο εργασιακών σχέσεων της WarnerMedia μαζί με μία εξωτερική τρίτη εταιρεία, προκειμένου να ερευνήσουν τις καταγγελίες.

Η εξωτερική εταιρεία θα αναλάβει να μιλήσει με τωρινούς αλλά και παλαιότερους εργαζομένους για να μάθει για την εμπειρία τους στο εργασιακό περιβάλλον του The Ellen DeGeneres show, που σύμφωνα με ορισμένους υπαλλήλους είναι γεμάτο ρατσισμό, φόβο και εκφοβισμό.

Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται φήμες για την “κακή συμπεριφορά” της Ellen DeGeneres πίσω από τις κάμερες, δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο από τον “χαρούμενο” και γεμάτο θετική ενέργεια εαυτό της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την συμπεριφορά που επικρατούσε στο πλατό αποτελούν καταγγελίες ότι οι παραγωγοί της Ellen DeGeneres απέλυαν άτομα που έπαιρναν άδεια για να πάνε σε κηδείες αγαπημένων τους προσώπων ή έπαιρναν άδεια για λόγους υγείας. Επίσης μια μαύρη γυναίκα κατήγγειλε ότι οι βασικοί σεναριογράφοι της εκπομπής είπαν ότι γνωρίζουν μόνο τα ονόματα των λευκών εργαζομένων.

Εν μέσω πανδημίας, όταν η Ellen μετακίνησε το studio στο σπίτι της, προσέλαβε ξεχωριστό προσωπικό από αυτό που ήδη είχε, αφήνοντας τους εργαζομένους της χωρίς καμία ενημέρωση, μέσα στην εργασιακή αβεβαιότητα και με σοβαρές μειώσεις στους μισθούς τους.

Απίστευτες ιστορίες για την Ellen DeGeneres από πιθανούς πρώην υπαλλήλους της