30 καταγεγραμμένοι βιασμοί, ξυλοδαρμοί, δολοφονίες γυναικών στην Ελλάδα

23/06/2020
από
30 καταγεγραμμένοι βιασμοί, ξυλοδαρμοί, δολοφονίες γυναικών στην Ελλάδα
Η γυναικεία ομάδα Wildcat δημιούργησε μία αφίσα με τριάντα καταγεγραμμένους βιασμούς, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες γυναικών, που έγιναν στην Ελλάδα το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2020.

Ακολουθεί το κείμενο

Γυναίκα επισκέφτηκε καρδιολόγο για να της δώσει ένα τυπικό χαρτί γυμναστηρίου. Ο ίδιος αφού την εξέταζε έκανε σχόλια για το σώμα της και προχώρησε σε «εξετάσεις» που δεν συμπεριλαμβάνονται σε μια επίσκεψη στον καρδιολόγο (ψηλάφηση της κοιλιάς, των γεννητικών οργάνων και του στήθους).
Την δυνατότητα να τα κάνει αυτά του την έδωσε άραγε η άσπρη ρόμπα ή ότι είναι άντρας;
_____________
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, κρατητήριο Πέτρου Ράλλη
Οι γυναίκες που βρίσκονται φυλακισμένες στην Πέτρου Ράλλη έγραψαν επιστολή για να μιλήσουν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αλλά και για τις σεξιστικές συμπεριφορές που βιώνουν από τους μπάτσους. Αναφέρουν τις κοιτούν την ώρα που κάνουν μπάνιο από παράθυρο, 4 γυναίκες έχουν κακοποιηθεί ενώ οι μπάτσοι κατά την διανομή φαγητών βρίσκουν την ευκαιρία να τις αγγίζουν και να τις παρανοχλήσουν.
_____________
Παρασκευή 3 Γενάρη, Θεσσαλονίκη
Τραγουδίστρια κατήγγειλε τον ξυλαδαρμό της από πελάτη του μαγαζιού στο οποίο δούλευε. Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού δεν την υποστήριξαν, λέγοντάς της πως πρόκειται για πολύ συχνό και καλό πελάτη του μαγαζιού, οπότε η ίδια διέκοψε τη συνεργασία της μαζί τους.
Γιατί άλλωστε να την υποστηρίξουν; Από τη στιγμή που εκείνοι οι «καλοί» πελάτες αφήνουν εκεί τα λεφτά τους και πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν ο,τι γουστάρουν. Από τη στιγμή μάλιστα που έχουν κάθε ελευθερο απο τα ίδια τα αφεντικά.
_____________
Δευτέρα 6 Γεν, Αγριά Βόλου
Γυναίκα δέχτηκε επίθεση από άνδρα (ο οποίος ήταν συγγενής της) μετά από τσακωμό που είχαν.
_____________
Τετάρτη 8 Γενάρη, Πέραμα
12χρονη μαθήτρια δέχτηκε επίθεση από 25χρονο. Το κορίτσι, προβάλλοντας αντίσταση, κατάφερε να ξεφύγει.
_____________
Τετάρτη 15 Γενάρη, Ηλεία
22χρονος μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης για να την ληστέψει και παρενόχλησε σεξουαλικά την 13χρονη κόρη της γυναίκας που την φρόντιζε.
_____________
Παρασκευή 17 Γενάρη, Ρόδος
19χρονή γυναίκα κατήγγειλε πως δύο μέρες πριν, 32χρονος άντρας – φίλος της μητέρας της- μπήκε στο σπίτι και την βίασε. Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά -την είχε βιάσει άλλες δύο φορές απο τον δεκεμβρη του 2019- ενώ το διάστημα εκείνο τον φιλοξενούσαν στον καναπέ. Η κοπέλα ντρεπόταν, γι αυτό το είχε πει μόνο σε έναν φίλο της, ο οποίος είχε ενημερώσει με μήνυμα την μητέρα της και εκείνη με την σειρά της είχε διώξει τον 32χρονο απο το σπίτι. Εκείνος όμως επέστρεφε συχνά, όπως έγινε και εκείνο το βράδυ που την βίασε για τρίτη φορά.
_____________
Δευτέρα 20 Γενάρη, Ρέθυμνο
Παρέα 5 κοριτσιών στο δρόμο με γνωστό κλαμπ της πόλης δέχθηκαν λεκτική και σωματική επίθεση από παρέα αγοριών. Οι ίδιες αποφασίζουν να αντιδράσουν, μπαίνουν στο μαγαζί που ήταν αυτοί και άρχισαν να τους χτυπούν. Αυτοί παρακαλούν τώρα τα κορίτσια να σταματήσουν για να μην τους χαλάσουν το όνομα στην τοπική κοινωνία. Καμία μόνη της. Καμία φοβισμένη.
_____________
Παρασκευή 24 Γενάρη, Μαρακώμη Φθιώτιδας
48χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την 50χρονη σύζυγο του ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε .
Σύμφωνα με τους γείτονες (που όλα τα ακούνε, αλλά δε μιλάνε), ο άντρας καυγάδιζε συχνά επειδή τη ζήλευε.
_____________
Τετάρτη 29 Γενάρη, Λαύριο
Άνδρας, ύστερα από καβγά με τη σύζυγό του, τη μαχαίρωσε θανάσιμα.
_____________
Τρίτη 4 Φλεβάρη, Αθήνα
Συνελλήφθησαν δύο άντρες με τις κατηγορίες αρπαγής, ληστείας και βιασμού τριών γυναικών. Οι δύο άντρες έκλειναν ραντεβού με τις γυναίκες ως «πελάτες». Στη συνέχεια τις χτυπούσαν, τις βίαζαν επανειλημμένα και έκλεβαν χρήματα και οτιδήποτε άλλο αξίας από τις γυναίκες. Μάλιστα, επικοινωνούσαν με συγγενικά του πρόσωπα και τους ζητούσαν χρήματα για να τις αφήσουν ελεύθερες και αφού τα έπαιρναν, τις «πέταγαν» σε ερημικές περιοχές.
_____________
Τετάρτη 12 Φλεβάρη , Βοιωτία
15χρονη απευθύνθηκε στο τμήμα Ορχομενού στη Βοιωτία για να ζητήσει βοήθεια, καθώς η οικογένεια του φίλου της της είχε αφαιρέσει το κινητό και την κρατούσε σε ομηρία. Μάλιστα έκανε λόγο για κακοποίηση και φέρεται να είπε ότι εκτός από το ξύλο είχαν σβήσει πάνω της ακόμη και τσιγάρο.
_____________
Τρίτη 18 Φλεβάρη, Νέα Σμύρνη
36χρονος συνελήφθη καθώς χρησιμοποιούσε ένα σκυλί προκειμένου να ακινητοποιήσει, να εκφοβίσει και να παρενοχλήσει μια κοπέλα. Εάν και είχε απασχολήσει επανειλημμένα τους μπάτσους, αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση πήρε το δρόμο του δικαστηρίου.
_____________
Παρασκευή 21 Φλεβάρη, Μανωλάδα
Καταζητείται 22χρονος ο οποίος εξέδιδε σε άντρες την 16χρονη κοπέλα του, όλον αυτόν τον χρόνο. Την εξανάγκαζε με απειλές, και εκείνος έπαιρνε τα χρήματα.
_____________
Παρασκευή 21 Φλεβάρη , Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
61χρονος συνελήφθη και κατηγορείται, επειδή πλησίαζε επανειλημμένα 16χρονη και την πίεζε για σεξ έναντι χρηματικής αμοιβής. Την τελευταία φορά που το επιχείρησε ο άντρας, η κοπέλα αποφάσισε να τον καταγγείλει.
_____________
Δευτέρα 2 Μάρτη, Ρέθυμνο
19χρονη κοπέλα βιάστηκε σε παραλία του Ρεθύμνου κατά την διάρκεια του καρναβαλιού. Οι μπάτσοι λίγες ώρες μετά συνέλαβαν δύο άνδρες για τον βιασμό της.
_____________
Δευτέρα 2 Μάρτη , Αθήνα
Γυναίκα που επέβαινε σε λεωφορείο δέχεται σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμό από άντρα. Πιο συγκεκριμένα , ο άντρας έκατσε δίπλα της και με κάθε ευκαιρία έπεφτε πάνω της. Η γυναίκα ενώ του είπε να αλλάξει θέση, τελικά σηκώνεται και εκείνος της κλείνει το δρόμο και καταλήγει να την πετάει κάτω και να την κλωτσάει. Ο οδηγός του λεωφορείου, αφού έκλεισε τις πόρτες, κάλεσε τους μπάτσους και τους είπε πως δύο άτομα τσακώνονται, χωρίς να αναγνωρίσει την επίθεση που δεχόταν η γυναίκα, η οποία κατέθεσε τελικά μήνυση στον τύπο για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
_____________
Τρίτη 3 Μάρτη, Βέροια
Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην άκρη ενός δρόμου. Η γυναίκα αυτή βιάστηκε από δύο άντρες, που στην προσπάθεια να σταματήσουν την αντίσταση της, την έπνιξαν.
Άλλος ένας βιασμός που κατέληξε σε γυναικοκτονία. Αυτή τη φορά όμως δεν έγινε 1ο θέμα στις ειδήσεις και τα άρθρα που διαβάσαμε ήταν λιγοστά. Μπορεί ένα δικαστήριο να καταδικάσει τους δολοφόνους-βιαστές, αλλά καμία γυναίκα δεν γυρίζει πίσω. Καμία λιγότερη..
_____________
Τετάρτη 18 Μάρτη, Αθήνα
Μπάτσος σκοτώνει την πρώην σύζυγο και ακόμα μια γυναίκα που ήταν μαζί της, καθώς αυτές βγαίνουν απ’τη δουλειά τους. Ο μπάτσος ισχυρίζεται πως δολοφόνησε την πρώην του γιατί είχε πάρει την επιμέλεια των παιδιών τους και έμεναν με τους γονείς της γυναίκας και πως δεν “το άντεχε”.
Αν αυτό δε σας εξόργισε αρκετά αντιγράφουμε από γνωστό «ενημερωτικό» σάιτ: «Η απόρριψη και η απομάκρυνση απο τα παιδιά του, φάνταζαν θηρία που κάθε μέρα λάβωναν τον εγωισμό του» γιατί αν δεν περιγράψεις ποιητικά ένα δολοφόνο και να προσπαθήσεις να τον δικαιολογήσεις με κάποιο τρόπο, πώς αλλιώς θα βγάλεις το ψωμί σου;
_____________
Τετάρτη 25 Μάρτη, Χανιά
Άστεγη γυναίκα βιάζεται τα ξημερώματα από 40χρονο άντρα. Η γυναίκα κατήγγειλε το βιασμό της στους μπάτσους.
Εν μέσω καραντίνας , ακόμα ένα παράδειγμα πως δεν έμειναν όλες ασφαλείς . Είτε μέσα στα σπίτια , είτε έξω από αυτά.
_____________
Δευτέρα 30 Μάρτη, Λάρισα
55χρονη, στην διάρκεια της καραντίνας ξυλοκοπήθηκε από τον γιο της. Η γυναίκα πέθανε λίγες ώρες αργότερα.
_____________
Τρίτη 31 Μάρτη, Αθήνα
Γυναίκα πήγε σε ΑΤ για να καταγγείλει την βία που δέχονταν όλο αυτό τον καιρό απ’τον σύζυγο της , οι μπάτσοι την έδιωξαν και δεν την άφησαν να κάνει την μήνυση με το πρόσχημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του covid19. Μετά την δημοσίευση του περιστατικού η γυναίκα κατάφερε εν τέλει να κάνει καταγγελία.
Το περιστατικό αυτό μαζί με άλλα αποδεικνύει τον ρόλο των μπάτσων που δεν είναι άλλος από το να συγκαλύπτουν τον σεξισμό αυτής της κοινωνίας…
_____________
Τετάρτη 8 Απρίλη, Πέλλα
16χρονη καταγγέλλει 50χρονο για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.
_____________
Δευτέρα 13 Απρίλη, Αιγιάλεια
Ανήλικοι αποπειράθηκαν να βιάσουν 42χρονη στην Ροδοδάφνη Αιγιαλείας. Καθώς έφευγε από τη δουλειά της, της επιτέθηκαν της έσκισαν τα ρούχα την έριξαν στο έδαφος και προσπάθησαν να ασελγήσουν πάνω της.
_____________
Τρίτη 14 Απρίλη, Αλεξανδ/λη
Σύζυγος χτυπάει την έγκυο σύζυγο του, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.
_____________
Τρίτη 28 Απρίλη, Ηλεία
Συνελήφθησαν δράστες ηλικίας 20 και 42 ετών που βίασαν και λήστεψαν 65χρονη. Εισέβαλαν στο σπίτι της και άσκησαν βία προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει τα χρήματα – μάλιστα απείλησαν πως αν δεν το κάνει θα την κάψουν ζωντανή με φιάλη υγραερίου.
_____________
Πέμπτη 30 Απρίλη, Ίλιον
25χρόνος επιτέθηκε σεξουαλικά σε κοπέλα με την οποία διατηρούσαν επικοινωνία μέσω μηνυμάτων, βρέθηκαν από κοντά με την πρόθεση να μιλήσουν μέχρι που ο άντρας άρχισε να την παρενοχλεί. Το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στις αρχές, καθώς όταν η κοπέλα ζήτησε συμβουλές από υπεύθυνες δομές δεν ένιωσε ασφαλής να το κάνει.
_____________
Δευτέρα 11 Μάη, Λευκίμμη Κέρκυρας
47χρονος άντρας απήγαγε, έκρυψε και βίασε κατ’ επανάληψη 36χρονη στην Λευκίμμη. Ο σύζυγός της ειδοποίησε τους μπάτσους όταν εκείνη έμεινε εξαφανισμένη για ένα 24ωρο. Μια μέρα μετά η γυναίκα βρέθηκε σε απομακρυσμένη καλύβα. Εκεί την κρατούσε 47χρονος απειλώντας την για την ζωή της. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ξανά για απειλή και βιασμούς από τουρίστριες και είχε καταδικαστεί.
_____________
Δευτέρα 18 Μάη , Αθήνα
Άντρας συνελήφθη από τους μπάτσους μετά από καταγγελία γυναίκας πως την πλησίασε μέσα σε σούπερ μάρκετ και προσπάθησε να βγάλει βίντεο με το κινητό του κάτω από τη φούστα της. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στο κινητό του 36 αντίστοιχα βίντεο.
_____________
Κυριακή 24 Μάη, Πάτρα
Άντρας επιτέθηκε σεξουαλικά σε 21χρονη σε πάρκινγκ στην Αγ Ανδρέου. Η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει.
Για το pdf αρχείο της αφίσας κάντε κλικ εδώ.



Δες και αυτό!