Τρανς άντρας μοιράζεται φωτογραφίες από τον τοκετό του

04/06/2020
από

O Yuval Topper-Erez, από το Hebden Bridge, της Αγγλίας, πάντα ήθελε να απαθανατίσει τον τοκετό του, γι’ αυτό κανόνισε να φέρει επαγγελματία φωτογράφο κατά τη διάρκεια της γέννησης του παιδιού του. Αν και ο ίδιος γέννησε πέρυσι, αποφάσισε να μοιραστεί τις φωτογραφίες αυτές έναν χρόνο μετά, επειδή καταλαβαίνει το στίγμα που υπάρχει γύρω από τους τρανς μπαμπάδες, που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

Οι φωτογραφίες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον Yuval να λαμβάνει μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης από παντού.

φωτογραφία: Tara Leach

Ο Yuval δήλωσε στο CafeMom ότι είναι η τέταρτη εγκυμοσύνη του, και η δεύτερη γέννα στο σπίτι. Μετά από τη γέννα του πρώτου του παιδιού, που περιλάμβανε έναν “τραυματικό” τοκετό στο νοσοκομείο “γεμάτη τρανσφοβία και μαιευτική βία” , ο ίδιος αποφάσισε να γεννήσει το δεύτερο παιδί του στο σπίτι χαρακτηρίζοντάς το σαν μια “ενδυναμωτική εμπειρία” .

φωτογραφία: Tara Leach

Πριν τον τοκετό ο Yuval είχε φροντίσει να έχει όλα τα απαραίτητα άτομα γύρο του για να φέρει στον κόσμο το παιδί του. Αυτά περιλάμβαναν, τον σύζυγό του, Matan, δύο μαίες, ένα άλλο άτομο ως ιατρικό βοηθητικό προσωπικό και την φωτογράφο του, Tara Leach, πού έβγαλε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες.

φωτογραφία: Tara Leach

“Όταν πήρα τις φωτογραφίες στα χέρια μου, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του παιδιού μου, ένιωσα ότι ήταν κάτι που πρέπει να μοιραστώ, για να ενδυναμώσω άλλα τρανς άτομα και να εκπαιδεύσω τα άτομα που εργάζονται στον χώρο της μαιευτικής. Όμως ταυτόχρονα, ένιωσα, ότι με ένα νεογέννητο στο σπίτι και με διάφορα άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζα, δε θα μπορούσα να διαχειριστώ τη δημοσιότητα και τον αρνητικό αντίκτυπο που πιθανώς νόμιζα ότι θα λάβω.” 

Ένα χρόνο μετά ο Yuval ένιωσε διαφορετικά και αποφάσισε να τις μοιραστεί μαζί μας.

“Ευτυχώς, σε αυτό το σημείο της ζωή μου, ήμουν έτοιμος να το αντιμετωπίσω.” 

φωτογραφία: Tara Leach
φωτογραφία: Tara Leach
φωτογραφία: Tara Leach
φωτογραφία: Tara Leach



Δες και αυτό!