Η Humans of New Yorkείναι μια σελίδα στο διαδίκτυο, η οποία μοιράζεται τις ιστορίες ανθρώπων της Νέας Υόρκης.

Με την πόλη να έχει χτυπηθεί απ΄την πανδημία, η σελίδα αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα στήλη με θέμα την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν σε καραντίνα (#quarantinestories).

Την περασμένη Παρασκευή η σελίδα μοιράστηκε την ιστορία ενός άνδρα που περίμενε τα αποτελέσματα του για τον COVID-19 χαζεύοντας στο Grindr.

“Ξεκίνησα με ένα βάρος στο στήθος. Στη συνέχεια άρχισα να έχω πυρετό και ξηρό βήχα”, σημείωσε ο άνδρας στην ιστορία του. “Στη Μινεσότα κάνουν τεστ στα αμάξια, αλλά επειδή εγω δεν είχα αμάξι, πήγα με τα πόδια στα επείγοντα”.

“Με έβαλαν στην απομόνωση. Δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω τις τουαλέτες και έτσι έπρεπε να κάνω την ανάγκη μου σε έναν κουβά. Μετά μου έκαναν την εξέταση και με έστειλαν σπίτι. Έκτοτε περιμένω.

Δεν υπήρχαν πολλά να κάνω κι έτσι χάζευα στο Grindr. Το όνομά μου στην εφαρμογή είναι ‘Bernie2020’. Κάποια στιγμή ένας άνδρας μεγάλης ηλικίας μου έστειλε ένα μήνυμα. Tου εξήγησα ότι έχω εξεταστεί και πως περιμένω τα αποτελέσματα. Μου είπε πως είναι γιατρός και πως έχει βγει στη σύνταξη.

“It started with a heavy chest. Then I began to have a fever and dry cough. They’re doing car tests in Minnesota, but…

Gepostet von Humans of New York am Freitag, 20. März 2020

Άρχισε να με ρωτά για τα συμπτώματα που είχα. Μετά, με ρώτησε αν χρειάζομαι κάτι να μου φέρει, μιας και όλοι μου οι συγγενείς ζούσαν μακριά. Σε όλη τη συνομιλία μας με αποκαλούσε ‘Bernie’. Δεν είναι το πραγματικό μου όνομα αλλά δεν ήθελα να τον διορθώσω. Προσπάθησα να τεστάρω τις γνώσεις του, για να δω αν είναι πράγματι γιατρός… Απαντούσε πολύ γρήγορα, που σήμαινε πως δεν είχε χρόνο για να ψάξει στο gοοgle. Κατάλαβα πως λέει την αλήθεια. ‘Ποιος θέλει να απαγάγει ένα άτομο που έχει τον ιό;’, σκέφτηκα. Έτσι του έδωσα τη διεύθυνσή μου”.

“Την επομενη μέρα εμφανίστηκε με μια μικρή ποσότητα σολωμού, σπαράγγια, 4 αχλάδια και μερικές πολύ ακριβές μπάρες γκρανόλα. Μιλήσαμε ελάχιστα. Φαινόταν πιο νευρικός απ΄εμένα. Απλά άφησε τα πράγματα στα σκαλιά μου, γύρισε γρηγορα πίσω στο αμάξι και μου είπε: ‘Καλή τύχη Bernie'”.

Φυσικά, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκινήθηκαν απ’ τη συμπεριφορά του άγνωστου άνδρα. Την ιστορία κοινοποίησε και η εφαρμογή του Grindr.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!