Έστειλε γράμμα στον γιο της για να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά της

28/02/2020

Θέλησε να του ζητήσει συγγνώμη για την άσχημη αντίδραση που είχε όταν της είπε ότι είναι γκέι. Ο λόγος για την μητέρα του Patrick Abboud, ενός γνωστού παρουσιαστή στην Αυστραλία.

Μεγαλώνοντας στο Σίδνεϊ, ο Abboud έζησε σε ένα αυστηρό περιβάλλον, με τους γονείς του να μην γνωρίζουν για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Για χρόνια ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του ότι είναι straight, κάνοντας σχέσεις με κοπέλες και προσευχόμενος στο θεό να “τον κάνει καλά”. Κάποια μέρα, οι γονείς του ανακάλυψαν την αλήθεια.

Patrick Abboud

“Από τη στιγμή που οι γονείς μου το έμαθαν, η ζωή μου έγινε εξαιρετικά δύσκολη. Ήμουν απομονωμένος για μεγάλο διάστημα”, δήλωσε ο ίδιος στο news.com.au. “Κάθε φορά που έμπαινα σε ένα δωμάτιο που ήταν κι ο πατέρας μου, εκείνος έφευγε. Η μητέρα μου έκλαιγε υστερικά. Αισθανόμουν ότι πέθαινα μέσα μου. Έπρεπε να φύγω για το δικό τους καλό και για το δικό μου και έτσι απομακρύνθηκα για χρόνια. Ήταν μια αγωνιώδης διαδρομή για όλους μας”.

Όταν επέστρεψε στην Αυστραλία, ξεκίνησε τις προσπάθειες επανασύνδεσης με την οικογένειά του. Είχε πια μεγαλώσει καταφέρνοντας να γίνει ένας επιτυχημένος δημοσιογράφος/παρουσιαστής.

Τα χρόνια πέρασαν και για τη μητέρα του, η οποία χρησιμοποίησε την ευκαιρία του Pride στο Σίδνεϊ και την καμπάνια  #AbsolutLoveLetters για να εξηγήσει στο γιο της άσχημη αντίδρασή της.

Έγραψε λοιπόν ένα γράμμα στον γιο της: “Όταν έκανες coming out και μου είπες ότι είσαι γκέι, έγινα υστερική. Συγγνώμη δεν ήξερα τότε και πίστευα ότι ήταν δική σου επιλογή. Δεν είχα εκπαιδευτεί γι΄αυτό, οι άνθρωποι έλεγαν ότι ήταν ντροπή για την αραβική μας κοινότητα και η κοινωνία δεν το δεχόταν.

Πάλεψα μέσα μου για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ξεκίνησα να ψάχνω, να μαθαίνω και να μιλώ με επαγγελματίες. Μέχρι να καταλάβω αυτό που χρειαζόμουν, ότι οι γκέι άνθρωποι δεν έχουν επιλογή στο ποιοι είναι. Ότι είναι όμορφα δημιουργήματα του θεού και ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καμία διάκριση εναντίον τους.” 

Ο Patrick Abboud με τη μητέρα του

Στο τέλος του γράμματος η μητέρα του Abboud, γράφει: “Γιε μου, θα έχω πάντα το μυαλό μου και την καρδιά ανοιχτή σε όλα τα δικαιώματα που σου αξίζουν ως άνθρωπο. Εύχομαι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο.

Θα σε υποστηρίξω όποτε και για όσο χρειαστείς και θα υποστηρίζω για πάντα τη ΛΟΑΤ κοινότητα. Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη, ανεξάρτητα από το οτιδήποτε εγώ θα σ΄αγαπώ για πάντα”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!