Γκέι αστυνομικός που του είπαν να «ελαττώσει την ομοφυλοφιλία του» και επανειλημμένα τον απέρριπταν για προαγωγή, κέρδισε 10,25 εκατομμύρια δολάρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο Κιθ Γουάιλντχαμπερ, ένας αστυνομικός στο St. Louis County Police του Μισούρι, κατέθεσε μήνυση το 2017 μετά από συνεχόμενες απορρίψεις προαγωγής, παρά τα 15 χρόνια υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο Γουάιλντχαμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αστυνομίας του St. Louis County του είπε:

«Το διοικητικό προσωπικό έχει πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία σου. Αν θέλεις ποτέ σου να βάλεις το λευκό πουκάμισο [να πάρεις προαγωγή], θα πρέπει να ελαττώσεις την ομοφυλοφιλία σου» .

Ο Γουάιλντχαμπερ απορρίφτηκε 23 φορές για προαγωγή και όταν ο ίδιος κατέθεσε καταγγελία για διάκριση του έκαναν μετάθεση, σαν αντίποινα.

Τον Απρίλιο του 2019 κινήθηκε νομικά, και του έγινε πρόταση να διευθετηθεί η υπόθεση για 850.000 δολάρια και να πάρει την προαγωγή σε υπολοχαγό, αλλά ο ίδιος με τον δικηγόρο του επέμειναν να πάνε την υπόθεση στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο που έγινε τον Οκτώβριο αποφάσισε ότι υπήρξε όντως διάκριση εις βάρος του Γουάιλντχαμπερ και ζήτησε αποζημίωση ύψους 19 εκατομμύρια δολάρια.

Το St. Louis County απέρριψε την ετυμηγορία και ζήτησε ακόμα μια δίκη με την πρόφαση ότι η διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ήταν μεν νόμιμη, αλλά δε συμπεριλαμβανόταν στην προστασία του Missouri Human Rights Act.

Ο Γουάιλντχαμπερ τελικά πήρε την προαγωγή σε υπολοχαγό τον Δεκέμβριο και στις 10 Φεβρουαρίου συμφώνησε σε διακανονισμό με τον ποσό των 10,25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος σχεδιάζει να βγει στη σύνταξη μέσα σ’ αυτήν τη χρονιά.

Αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε γκέι αστυνομικό για διάκριση