Οργή στους κουήρ ακτιβιστικούς κύκλους έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες του ανοιχτά γκέι υποψηφίου να χτυπάει χαρούμενος το καμπανάκι και να μαζεύει λεφτά από περαστικούς.

Οι φωτογραφίες του Αμερικανού υποψηφίου για το χρίσμα των εκλογών των ΗΠΑ, Πιτ Μπουτζίγκεγκ, που τον δείχνουν να συμμετέχει ως εθελοντής στο Salvation Army, μια προτεσταντική χριστιανική εκκλησία και διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Υπάρχει μεγάλο ιστορικό αρκετών ετών, που αποδεικνύει ότι το Salvation Army κάνει διάκριση σε κουήρ ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη.

Το 2012 ο αυστραλιανός επικεφαλής του Salvation Army είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικά ενεργοί γκέι άντρες πρέπει να θανατωθούν, ενώ το 2014 το Αμερικάνικο τμήμα του Salvation Army είχε κατηγορηθεί ότι είχε αρνηθεί να στεγάσει μια άστεγη τρανς γυναίκα.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι ο χριστιανικός αυτός οργανισμός έχει στην πολιτική του το να απολύει γκέι ανθρώπους, που δουλεύουν σ’ αυτόν, εκτός της περίπτωσης, που οι ίδιοι είναι παρθένοι.

Το 2017 το Salvation Army ήταν σε δικαστική διαμάχη με το NYC Commission on Human Rights, μετά από καταγγελίες ότι τα κέντρα απεξάρτησής τους αρνούνταν να εξυπηρετήσουν τρανς ανθρώπους.

Ο Μπουτζίγκεγκ ήταν εθελοντής το 2017 στο Salvation Army, ενώ σύμφωνα τα τοπικά μίντια, ο Μπουτζίγκεγκ φωτογραφήθηκε κάνοντας κάτι που κάνει χρόνια, σα μέρος της παράδοσης στην πόλη του.

Σα να μην έφτανε αυτό, πέρυσι ο Μπουτζίγκεγκ οργάνωσε ένα δημοτικό event σε χώρο, που ανήκε σε ένα κέντρο δωρεών του Salvation Army.

Αν και υπάρχουν μερικά άτομα που στηρίζουν τον υποψήφιο λέγοντας ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε δύο χρόνια πριν, πολλά άτομα είναι αυτά που επισημαίνουν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια περίοδο, που ήταν αρκετά γνωστή η δράση και οι διακρίσεις που έκανε το Salvation Army απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το άρθρο είναι λίγο ό,τι να ‘ναι. Δεν προκύπτει πουθενά στο κείμενο ότι ο έρανος ήταν αντι-ΛΟΑΤΚΙ. Επίσης εκείνο το “υποψηφίου για το χρίσμα των εκλογών των ΗΠΑ” δε βγάζει νόημα. Δε δίνουν οι εκλογές το χρίσμα… Πιο πριν “Οργή στους κουήρ ακτιβιστικούς κύκλους”, αλήθεια τώρα; Τι είναι εδώ, η Espresso? Και προς το τέλος το αμίμητο “Σα να μην έφτανε αυτό, πέρυσι ο Μπουτζίγκεγκ οργάνωσε ένα δημοτικό event σε χώρο, που ανήκε σε ένα κέντρο δωρεών του Salvation Army.” Μέγα σκάνδαλο, όχι αστεία. Να σας θυμίσω ότι στην Αθήνα το Red Umbrella, κέντρο ημέρας για εργαζόμενους και εργαζόμενες στο σεξ, φιλοξενείται σε κτήριο του Salvation Army, που για κάποια χρόνια δε ζητούσε καν ενοίκιο. Μην αναδημοσιεύετε άρθρα με παραπλανητικούς τίτλους, μη διασταυρωμένες πληροφορίες και εντελώς μπαγιάτικα νέα. Κι εγώ έλεγα ομοφοβικά πράγματα το 2014, δε σημαίνει ότι κάνω το ίδιο και τώρα.

Comments are closed.