Κωμικός παραπληροφορεί χρήστες των social media με αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο

139
“Κωμικός” σαρώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας παραπληροφόρηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων με τη νομοθέτη Majorie Taylor Greene να υποστηρίζει περήφανα αυτές τις πράξεις.

Ο content creator Jibrizy, ο οποίος ισχυρίζεται στο X (πρώην Twitter) ότι σκηνοθετεί “κοινωνικό-πολιτικά βίντεο“, είδε μέρος του εξάλεπτου σκετς του να ξεγελά τους χρήστες των μέσων δικτύωσης δημιουργώντας ένα επιθετικό κλίμα προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Σε ένα σαφώς σκηνοθετημένο βίντεο με τίτλο “Mother tears down Pride flag“, μια μαμά σκίζει μια Pride σημαία που καλύπτει έναν χάρτη της Αμερικής σε μια τάξη και ρωτάει τη δασκάλα γιατί σπαταλάει χρήματα για την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αυτό πρέπει να πάει ακριβώς εκεί που ανήκει. Στα σκουπίδια… Διδάσκω τον γιο μου να μεγαλώσει για να γίνει άντρας και δεν θέλω να κρεμάσετε μια σημαία και να τους διδάξετε το είδος των πραγμάτων από τα οποία προσπαθώ να τους κρατήσω μακριά“, λέει η μαμά στο βίντεο.

Μόνο στο τέλος του πλήρους βίντεο ο Jibrizy ανακοινώνει: “Παιδιά, όλα αυτά ήταν ένα σκετς“, πριν ζητήσει από τον κόσμο να σχολιάσει. Αλλά το πλήρες βίντεο είναι σαφές ότι δεν το παρακολούθησαν οι περισσότεροι, με τα σχόλια στο Facebook να φαίνεται ότι το εκλαμβάνουν ως πραγματικό περιστατικό. Πολλά σχόλια ανέφεραν ότι η μητέρα έχει δίκιο, υποστηρίζοντας ότι οι δάσκαλοι πρέπει να “σταματήσουν να προσπαθούν να κατηχήσουν και να κάνουν grooming” στα παιδιά.

Στο X, μια κομμένη εκδοχή του σκετς αναδημοσιεύτηκε από τη Ρεπουμπλικανή βουλευτή Taylor Greene, η οποία έγραψε: “Ο Θεός να ευλογεί αυτή τη μαμά. Στέκομαι στο πλευρό της. Οι δάσκαλοι πληρώνονται από τους φορολογούμενους – τους γονείς. Πάρτε τη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα μακριά από τα σχολεία“.

https://twitter.com/RepMTG/status/1703745438346555755?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1703745438346555755%7Ctwgr%5E75810a699eb8916bca675cdb99fdb1c744d2e590%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thepinknews.com%2F2023%2F09%2F19%2Ffake-anti-lgbtq-videos-pride-flag-marjorie-taylor-greene%2F

Η Greene, η οποία τον Μάιο δήλωσε ότι οι λεσβίες μητέρες δεν είναι “πραγματικές μητέρες“, συνειδητοποίησε μετά την ανάρτησή της ότι το βίντεο δεν ήταν αληθινό και σχολίασε: “Αν αυτό είναι ψεύτικο ή σκετς, είναι μια πολύ καλή αναπαράσταση του πώς ακριβώς αισθάνονται οι άνθρωποι“.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άσκησαν κριτική στον Jibrizy, με ένα άτομο στο Facebook να λέει ότι ήταν “ηλίθια η τακτική που ακολουθήθηκε“.

Ένα άλλο άτομο επεσήμανε: “Αυτό το βίντεο αναπαράγεται σε ομοφοβικές πολιτείες της Αμερικής. Πρόκειται προφανώς για σκηνοθετημένο απόλυτο μποϊκοτάζ, σχεδιασμένο για να προκαλέσει τον κόσμο“.

Ένα άλλο σχόλιο στο Facebook γράφει:

Το βίντεο αυτό είναι κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί να βλέπει κανείς αυτές τις μαλακίες.

Ένα άλλο άτομο κατηγόρησε τον Jibrizy ότι πουλάει την ψυχή του για εύκολες προβολές.

Σε ένα άλλο βίντεο, ο Jibrizy παίζει και πάλι με τις αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ απόψεις που έχουν ορισμένοι, σε ένα βίντεο με τίτλο “Trans daughter comes out to parents“.

Στο πεντάλεπτο κλιπ επιχειρεί να υποτιμήσει τα τρανς άτομα και τις αντωνυμίες, ρωτώντας το άτομο που κάνει coming out: “Ποιος σε επηρεάζει;” Και πάλι, μόνο στο τέλος ο Jibrizy ανακοινώνει ότι “όλα αυτά είναι ένα σκετς“.