Eurobank: Τρανσφοβικό περιστατικό σε βάρος της προέδρου του Σ.Υ.Δ.

28/11/2019
από
Eurobank: Τρανσφοβικό περιστατικό σε βάρος της προέδρου του Σ.Υ.Δ.
Eurobank: Τρανσφοβικό περιστατικό σε βάρος της προέδρου του Σ.Υ.Δ.

Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, με σχετική της ανάρτηση ενημερώνει για τρανσφοβικό περιστατικό, που συνέβη στην ίδια, σήμερα στην τράπεζα Eurobank, όπου βρέθηκε εκεί για να διορθώσει τα στοιχεία της.

Eurobank: Τρανσφοβικό περιστατικό σε βάρος της προέδρου του Σ.Υ.Δ.
Eurobank: Τρανσφοβικό περιστατικό σε βάρος της προέδρου του Σ.Υ.Δ.

Η υπάλληλος χρειαζόταν να κάνει μία απλή αντικατάσταση ταυτότητας, πράγμα που αδυνατούσε να κάνει, ζήτησε τη δικαστική απόφαση, που σύμφωνα με τον Νόμο 4491/2017 για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, είναι απόρρητη, ενώ έκανε επανειλημμένως misgendering αποκαλώντας τη Γαλανού «κύριε» .

Δυστυχώς, μόλις δύο μέρες μετά την καταψήφιση της συνταγματικής απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή/και χαρακτηριστικών φύλου, η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει το επείγον και δίκαιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όπως αναφέρει η ίδια η Μαρίνα Γαλανού συνέβη το εξής:

“Η υπάλληλος, τουλάχιστον τέσσερις φορές, παρότι έβλεπε την ταυτότητά μου, που πλέον έχει τα γυναικεία στοιχεία, παρότι είχε μπροστά της τη δικαστική απόφαση μεταβολής των στοιχείων μου, που λέει με σαφήνεια, ότι τα στοιχεία μεταβάλλονται από Χ σε Υ, επέμενε, και επιδεικτικά με έλεγε κύριο. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ψυχοφθόρο είναι αυτό, όχι μόνο εγώ, όλα τα τρανς άτομα στις διάφορες υπηρεσίες. Να επισημάνω ότι αυτήκοος μάρτυρας όσων διημείφθησαν, ήταν ο δικηγόρος μου, Βασίλης Σωτηρόπουλος, που τον είχα στο τηλέφωνο και άκουγε όλα όσα συνέβαιναν. Και, βεβαίως, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα, άρνησης συναλλαγής και προσβολής προσωπικότητας.” 

Ο δικηγόρος της, Βασίλης Σωτηρόπουλος, με σχετική ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

“Αυτό που συνέβη στην Marina Galanou είναι Α ΔΙΑΝΟΗΤΟ. Η Eurobank έχει δώσει τόσα εκατομμύρια ευρώ για να συμμορφωθεί με το #GDPR, κι όμως εμφανίστηκε η Μαρίνα ως τρανς άτομο με τη νέα της ταυτότητα και η υπάλληλος όχι μόνο δεν είχε ΙΔΕΑ τι να κάνει για μια απλή αντικατάσταση ταυτότητας (που είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου), όχι μόνο απαιτούσε την πλήρη δικαστική απόφαση που είναι άκρως απόρρητη κατά τον ν.4491/2017 καθώς αναφέρει τους λόγους της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου (με αναφορές εν δυνάμει μέχρι και σε αναπαραγωγικά όργανα κτλ), αλλά άκουσα με τα ίδια μου τα αφτιά να αποκαλεί την Μαρίνα με την προσφώνηση: «κύριε» .
Κύριε, ελέησον!
Δηλαδή γλιτώσατε την αναδιάρθρωση και την άτακτη χρεοκοπία για να παραβιάζετε στοιχειώδη δικαιώματα!
Πείτε μας λίγο ότι δε χρειάζεται η ΡΗΤΗ κατοχύρωση των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου στο Σύνταγμα.
Όχι απλά στο Σύνταγμα, ΤΑΤΟΥΑΖ πρέπει να χτυπηθούν κάποια πράγματα.
Μετά από όλα αυτά, τη Δευτέρα, η Μαρίνα κι εγώ θα παρουσιάσουμε στην αίθουσα που μας παραχωρεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών το θέμα της Νομικής Προστασίας της Ταυτότητας Φύλου, στο πλαίσιο των σεμιναρίων, που οργανώνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου – ΕΕΔΑ.
Σας περιμένουμε στις 16:00 τη Δευτέρα 2/12/2019.”

https://avmag.gr/115674/galanoy-quot-theoroyn-toys-loatki-anthropoys-v-katigorias-quot/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!