Ακροδεξιοί στη Γεωργία συγκρούστηκαν με την αστυνομία για την προβολή μιας ΛOΑΤΚΙ+ ταινίας

09/11/2019

Mε την αστυνομία συγκρούστηκαν εκατοντάδες ακροδεξιοί, καθώς προσπάθησαν να μπλοκάρουν την πρεμιέρα μιας ΛOΑΤΚΙ+ ταινίας, η οποία έκανε πρεμιέρα εχθές στην Τιφλίδα.

Oι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Amirani Vinema στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, φωνάζοντας “ντροπή!” και καίγοντας τη σημαία του ουράνιου τόξου τη στιγμή που ένας ορθόδοξος ιερέας έκανε μια προσευχή.

Μερικοί προσπάθησαν να μπουν στον κινηματογράφο, αλλά συγκρατήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις.

Μια νεαρή γυναίκα που θέλησε να παρακολουθήσει την ταινία, χτυπήθηκε από μια πέτρα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε συνολικά 12 άτομα.

Η ταινία And Then We Danced  είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Σουηδίας για τα Oscar. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης δύο χορευτών του εθνικού μπαλέτου της Γεωργίας.

Η ταινία έχει κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση των κριτικών, αλλά έχει γίνει στόχος από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας για την “προσβολή στις παραδοσιακές γεωργιανές αξίες”.

Ο Sandro Bregadze, πρώην υφυπουργός, δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν θα επιτρέψει την προβολή της ταινίας στην Τιφλίδα, αποκαλώντας την «προπαγάνδα της σοδομίας».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας, υποσχέθηκε να εξασφαλίσει “την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και τάξης καθώς και την ελευθερία της αυτο-έκφρασης”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!