Μήπως τα pride πρέπει να σκεφτούν περισσότερο το περιβάλλον;

24/10/2019

Πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι μια pride διοργάνωση; 

Το ερώτημα αυτό καλείται να ερευνήσει η επιτροπή διοργάνωσης του Pride στο Λονδίνο, μετά την επιστολή που έλαβε από την ακτιβιστική περιβαλλοντική ομάδα “Extinction Rebellio”.

Η επιστολή της ομάδας αυτής κάνει λόγο για ένα Pride που θα σέβεται το περιβάλλον, μειώνοντας στο ελάχιστο το *ανθρακικό του αποτύπωμα.

Για να γίνει εφικτό αυτό, προτείνει την απαγόρευση χρήσης οχημάτων, κατά τη διεξαγωγή τόσο της παρέλασης όσο και των λοιπών εκδηλώσεων μέχρι το 2020.

Παράλληλα, θέτει το πρόβλημα της συμμετοχής πετρελαιοβιομηχανικών επιχειρήσεων αλλά και αυτών που δε συμμορφώνονται με τους σύγχρονους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, προτείνοντας τον αποκλεισμό τους.

Η επιστολή κάνει λόγο, επίσης, για περιορισμό της χρήσης πλαστικού αλλά και τη διεξαγωγή της παρέλασης σε περιοχές χαμηλής συγκέντρωσης άνθρακα.

Η επιτροπή διοργάνωσης του Λονδίνου έκανε δεκτή την επιστολή και ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις της, ώστε το Pride να γίνει περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον.


*Το ανθρακικό αποτύπωμα είναι η συνολική ποσότητα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ως ισοδύναμη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, που εκπέμπεται στον κύκλο ζωής ενός προϊόντος ή προκαλείται από έναν ορισμένο πληθυσμό ή ένα σύστημα ή μια δραστηριότητα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!